Kanadalainen Jason Ulmer Lukkoon

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko on tänään tehnyt sopimuksen kanadalaisen keskushyökkääjän Jason Ulmerin kanssa. Vuonna 1978 syntynyt Ulmer kiekkoili viime kaudella AHL:ssa Portland Piratesin riveissä. Ulmerin ja Lukon sopimus on vuoden mittainen.

20.12.1978 syntynyt Ulmer on 177-senttinen ja 80-kiloinen keskushyökkääjä, jolla ei ole NHL-varausta. Aikaisempaan peliuraan kuuluu neljä kautta yliopistokiekkoa North Dakotan riveissä. Ulmer on pelannut ammattilaisena kaksi kautta, rookiekaudellaan 2000-01 hän pelasi peräti neljän eri joukkueen riveissä. Tehtyään tulokaskaudellaan UHL:n Quad City Mallardsissa 97 pistettä 60:ssä pelissä, hän pääsi kauden lopulla esittelemään taitojaan myös ylempiin farmiliigoihin, IHL:aan ja AHL:aan pelaten Milwaukeessa, Hersheyssä ja Portlandissa.

Viime kauden Ulmer aloitti taas Quad Cityssa, mutta jo kuuden pelatun pelin jälkeen hänet nostettiin AHL:n Portlandiin, jossa hän pelasi 73 peliä tehopisteillä 11+21=32.

Kuten kolme viikkoa sitten sopimuksen Lukon kanssa kirjoittanut Jason Cipolla, myös Ulmer kuuluu niiden pelaajien joukkoon joita Lukon päävalmentaja Ismo Lehkonen tarkkaili keväisellä Pohjois-Amerikan matkallaan.

Lehkosen mukaan Jason Ulmerin vahvuudet ovat pelinrakentelussa sekä myös puolustuspelaamisessa. Tarkoitus olisi, että hän pelaisi ykkösketjun keskellä ja laidoilla viilettäisivät Cipolla sekä Pasi Saarela.

Lukon toimitusjohtaja Jyrki Santala kertoo, että Lukon tulevan kauden liigajoukkue on nyt kasassa, eli enää ei ole tarkoitus vahvistuksia hankkia. Pikemminkin nyt olisi tarvetta löytää muutamalle pelaajalle peliaikaa jostain muualta. Lukon tavoitteena oli hankkia kesän aikana 3-5 vahvistusta, mikä täyttyi sillä neljä kovaa nimeä saatiin: Toni Porkka, Erik Hämäläinen, Cipolla sekä Ulmer.

» Lähetä palautetta toimitukselle