TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Kärpille kasa jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Kärppien liigajoukkueen runko alkaa olla pääpuolin kasassa. Seura piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa ilmoitettiin viidestä jatkosopimuksesta sekä junioripuolen uusista valmentajista.

Kärppien kannalta parasta tilanteessa on se, että kaikki jatkosopimuksen solmineet pelaajat ovat seuran oman juniorimyllyn tuotteita. Näin joukkue pysyy edelleen sarjan omavaraisimpana joukkueena.

Puolustus paketissa

Kärppien peräpää on valmis. Pitkäaikaisen maalivahdin Markus Korhosen lähdettyä hakemaan uusia haasteita lahden takaa Elitserienistä kiinnitti seura liigarinkiinsä viime kaudella A-nuorten sarjassa huippuotteita esittäneen Pekka Rinteen kolmen vuoden sopimuksella. Rinne tulee Niklas Bäckströmin aisapariksi.

Viime kauden pakistosta jatkosopimukset tekivät Topi Jaakola ja Kimmo Lotvonen. Jaakolan sopimus on kaksivuotinen, Lotvosen vuoden mittainen. Näin oululaisseuran pakisto on valmis, sopimuspelaajia puolustuksessa on yhteensä 11.

- Täällä on huippuorganisaatio- ja joukkue. On erittäin mukava jatkaa omassa kasvattajaseurassa, vuoden jatkon allekirjoittanut kokenut Lotvonen kommentoi.

Laitahyökkääjistä kahden vuoden kontrahteihin nimensä laittoivat räväköistä otteistaan tunnetut Antti Aarnio ja Henrik Juntunen.

- On mahtavaa saada kotiseuraan jatkosopimus. Viime kausi oli kohdaltani ensimmäinen, jolla sain kunnolla peliaikaa. Ensi kauden tavoitteena on sitten tehdä lopullinen läpimurto, isokokoinen Juntunen valotti tavoitteitaan.

Junioripuolelle uudistuksia

Liigajoukkue ei ole ainoa, jonka asiat alkavat olla hyvällä mallilla. Kärpät tiedottivat sekä A- että B-junioreiden valmentajajärjestelyistä. A-junioreiden viime kauden päävalmentaja Mikko Haapakoski saa aisaparikseen kokeneen kehäketun Kai Suikkasen. Suikkanen oli mukana myös Suomen jääkiekkohistorian ensimmäisen arvokisamitalin voittaneessa joukkueessa vuonna 1988.

- Tämä ratkaisu valmennushommiin on kytenyt mielessä jo pitkään. Siviilitöiden takia se ei ole ollut vielä aikaisemmin mahdollista. On helppo aloittaa Haapakosken kanssa, kun ollaan pelattu vuosikaudet samassa joukkueessa, Suikkanen totesi.

- Kun on saanut pelata sellaisten legendojen kuin Mike Keenanin ja Scotty Bowmanin alaisuudessa on mieleen jäänyt monia hyviä neuvoja valmentamisesta.

Haapakosken viime kauden A-junioreiden kakkosvalmentaja Jari Laukkanen on tulevalla kaudella B-junioreiden päävalmentaja. Tilanne on siinä mielessä historiallinen, että Laukkanen on ensimmäinen päätoiminen valmentaja seuran B-junioreissa.

Kahden hyökkääjän metsästys

Kärppien joukkue käsittää 2 maalivahtia, 11 puolustajaa ja 14 hyökkääjää. Joukkueeseen etsitään vielä kahta laitahyökkääjää. Muita tulijoita ei joukkueeseen enää tällä haavaa odoteta.

- Haemme kahta hyökkääjää, jotka ovat todennäköisesti ulkomaalaisia. Nimistä en rupea vielä kommentoimaan mitään. Tarkoitus kuitenkin on, että molemmat pelaajat ovat liigan huipputasoa, toimitusjohtaja Juha Junno kertoi.

Kärpät seuraa tiiviisti oman kasvattinsa Lasse Pirjetän sekä viime kauden tehohyökkääjän Petr Tenkratin sopimustilannetta. Molemmat neuvottelevat NHL-seura Columbus Blue Jacketsien kanssa. Mikäli sopimusta ei synny, on Kärpät erittäin kiinnostunut molemmista pelaajista.

Hyökkääjä Andrei Potaichukin tilanne on auki. Potaichuk haluaa pelata Kärpissä, mutta hänen perheensä haluaisi palata Venäjälle. Ratkaisua odotetaan toukokuun aikana. Varmaa kuitenkin on, ettei Potaichukilla ole sopimusta Venäjän liigan Khimikin kanssa. Venäläiset tiedottivat sopimuksesta pari viikkoa sitten nettisivuillaan.

- Andrei on ollut erittäin vihainen siitä, että tuollainen juttu on julkistettu.

Suomen urheilulehti uutisoi reilu viikko sitten näkyvästi Kärppien pelaajien ja päävalmentaja Kari Heikkilän tulehtuneista suhteista. Juha Junno haluaa oikoa väärinkäsityksiä.

- Joukkueen työmoraali on ihailtavan hyvä. Olemme käyneet kauden päätteeksi normaalin tuloskeskustelun, jonka olemme tehneet joka kevät divariajoista lähtien. Tuolloin kävimme läpi kauden aikana ilmenneet hyvät ja huonot asiat. Kaiken tämän tavoitteena on ollut kehittyä lisää joukkueena, Junno kommentoi.

- En tiedä, mistä nämä jutut ovat lähteneet liikkeelle. Toivoisinkin, että huhujen levittäjät tulisivat esille omilla nimillään, Junno jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle