HPK:n peräpäähän jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Runkosarjan voittaja HPK tiedotti maanantaina jatkavansa kolmen puolustajan, yhden hyökkääjän sekä maalivahti Joni Puurulan sopimuksia.

Puolustuspään sopimuksista Puurulan sekä Tuomas Eskelisen jatkopahvit ovat kahden vuoden mittaisia. Lisäksi Kerhossa jatkavat toistaiseksi yhden vuoden sopimuksilla Teemu Aalto ja Aki Heino. Nelosketjun laituri Olli Sillanpää jatkaa myös HPK:ssa seuraavan kahden kauden ajan. Kaksivuotisen sopimuksen ennen kauden alkua tehnyt David Printz puolestaan ei esiinny ritarinutussa ensi kaudella.

Joni Puurula on noussut vahvasti liigavahtien eliittiin tällä kaudella erinomaisilla suorituksillaan ja nuorukaisen parhaat näytöt nähtiin tammikuun huimassa voittoputkessa. Kulunut kausi oli viimeinen Puurulan kolmivuotisesta sopimuksesta, jonka hän teki siirtyessään Kerhoon 17-vuotiaana juniorina Kokkolan Hermeksestä. Puurulan torjuntojen varassa lepäävät nyt HPK:n mestaruushaaveet ja kaksivuotinen sopimuksen varmistuminen ennen pudotuspelejä on omiaan nostamaan vahdin itseluottamusta.

Aalto ja Heino tunnetaan Hämeenlinnassa kiekollisista ominaisuuksistaan. Hieman pehmeästi puolustavista pakeista Aallon kehitys on kulkenut nousujohteisesti viime kaudesta alkaen. Miehen hurja lyöntilaukaus on alkanut osua tolppien väliin ja kammottavat pelinlukuvirheet omassa päässä ovat vähentyneet. Tosin vieläkin Teemun parhaat hetket nähdään ylivoimilla ja ajoittain puolustussuuntaan vaikeuksia on niin nopeuden kuin voimankin kanssa. Heino puolestaan on

Rinkelinmäen yleisön mielessä huikeiden kiekon ylöstuontien ansiosta. Omana hämeenlinnalaiskasvattina Aki myöskin varmistaa sen, että ensi kaudellakin liigajäillä nähdään vahvasti kotipaikkakuntalainen HPK tämän kauden tapaan.

Tuomas Eskelinen kuuluu HPK-pakiston fyysiseen osastoon, vaikkei mikään jättiläinen olekaan. Ensimmäistä kautta HPK:ssa pelaava Eskelinen on joukkueensa kovimpia taklaajia ja noussut siten kotiyleisön sydämiin. Varsinkin Tuomaksen avojääniitit ovat omiaan sytyttämään yleisön peliin mukaan. IFK:sta hankittu pakki on kärsinyt tällä kaudella lievistä olkapäävaivoista ja pelin taso on heilahdellut liikaa, mutta suunta on ollut selvästi nousujohteinen.

Laitahyökkääjä Sillanpää on pelannut itselleen liigapaikan tämän kauden hyvillä otteillaan. Pelipaikka on löytynyt nelosketjusta ja Ollin suoritustaso on ollut koko kauden ajan ilahduttavan tasainen. Sillanpäätä peluuttaessaan valmennus tietää takuuvarmasti mitä saa.

» Lähetä palautetta toimitukselle