Tony Virta jättää HPK:n − Ari-Pekka Selin hämeenlinnalaisten penkin taakse

LIIGA / Uutinen
Selinillä on kokemusta maajoukkuevalmennuksestakin.
HPK:n valmennusryhmään tulee muutoksia. Tony Virta jättää pestinsä ja hänen tilalleen hämeenlinnalaisten penkin taakse saapuu Ari-Pekka Selin.

Tony Virta liittyi HPK:n valmennusryhmään viime kaudeksi. Sopimus olisi kattanut vielä tulevan kauden, mutta osapuolet päätyivät yhteisymmärryksessä purkamaan kontrahdin.

Hämeenlinnalaisten valmennusryhmään uutena nimenä liittyy puolestaan kokenut Ari-Pekka Selin, joka on kolmella edelliskaudella kuulunut Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään. Selinin sopimus HPK:n kanssa on 1+1-vuotinen.

– Ensimmäisestä yhteydenotosta Ilkan kanssa aina tähän päivään asti minulla on ollut olo, että HPK:n johdolla on vilpitön arvostus kokemustani ja osaamistani kohtaan. Pääsen mukaan nuorekkaaseen tiimiin, jossa voin itse kehittyä edelleen ja oppia uutta. Tärkeintä on kuitenkin se, että olemme valmiita tekemään töitä menestyäksemme, haalarinnapit on vedettävä kiinni, Selin totesi.

Selinillä, 61, on mittava ura Liigassa valmentajana. Hän on ollut päävalmentajana Ilveksessä, TPS:ssa, SaiPassa, HIFK:ssa, Ässissä sekä HPK:ssa, jota Selin luotsasi kaudella 2012-13. Päävalmentajakokemusta häneltä löytyy myös Barys Astanan KHL-joukkueesta sekä Kazakstanin maajoukkueesta.

– Ari-Pekka Selin on meille strategiamme mukainen rekrytointi. ⁠Saamme hänen mukanansa HPK:hon ja päivittäisvalmennukseen osaamista ja näkemystä kansainvälisestä sekä kansallisesta huippukiekosta. ⁠Samalla Atu vastaa Liiga-joukkueemme päivittäisvalmennuksen tarpeisiin, esimerkiksi puolustuspelin ja pelin kehittämiseen liittyvissä asioissa. ⁠Mahtavaa saada Atu mukaan täydentämään toimintaamme, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Ilkka Haapea.

HPK:n päävalmentajana tulevalla kaudella jatkaa Maso Lehtonen. Selinin lisäksi hämeenlinnalaisten valmennusryhmään kuuluvat apuvalmentaja Mikko Sirento-Manninen, maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen sekä fysiikkavalmentaja Markus Jokinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle