HIFK hankki Dale Clarken ja Juha-Pekka Haatajan

LIIGA / Uutinen
Heikon viime kauden jälkeen Helsingin IFK on vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla. He ovat puolustaja Dale Clarke sekä hyökkääjät Juha-Pekka Haataja ja Joni Töykkälä.

Joni Töykkälän sopimus on kaksivuotinen, Dale Clarken ja Juha-Pekka Haatajan sopimukset kattavat vain tulevan liigakauden.

HIFK ilmoitti myös tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen laitahyökkääjä Max Wärnin
kanssa.

– Rakennustyö jatkuu. Meillä on vielä avoinna neljä paikkaa joukkueessa, urheilujohtaja Tom Nybondas kertoo seuran verkkosivuilla.

– Clarke täyttää meillä erinomaisesti kiekollisen puolustajan roolin ja Haatajalta odotamme luonnollisesti maalintekovoimaa. Töykkälä puolestaan on mielestämme vahva kahden suunnan keskushyökkääjä, Nybondas kuvailee.

HIFK:lla on tällä hetkellä 23 sopimuspelaajaa.

Dale Clarke on kanadalaispuolustaja, joka on niittänyt tehopisteitä sekä Tapparassa että Bluesissa. Kahdella viime kaudella Espoossa puolustanut Clarke kärsi loukkaantumisista, mutta pelasi mallikkaasti etenkin europeleissä. Hanakasti laukova puolustaja on pelannut myös Saksassa. Uralta löytyy myös kolme NHL-ottelua St. Louis Bluesissa kaudelta 2000-2001.

Juha-Pekka Haataja on oululaislähtöinen laitahyökkääjä, joka kylvi viimeiset kolme kautta tuhoa Rauman Lukossa. Kettupaidoissa 26-vuotias Haataja teki yhteensä 61 maalia runkosarjassa. Toistaiseksi parhaalla liigakaudella 2006-2007 oikealta ampuva Haataja viimeisteli 59 tehopistettä.

Joni Töykkälä, 25, on Espoo Bluesin kasvatti, joka on kiekkoillut kotikylän joukkueessa kuuden liigakauden ajan. Viime syksynä Blues kauppasi hänet Turun Palloseuraan, jossa hän urakoi mallikkaasti loppukauden. Puolustavana keskushyökkääjänä tunnettu alivoimapelin erikoismies on pelannut myös Tapparassa.

HIFK:n sopimustilanne kaudelle 2009-2010

Maalivahdit: Jani Nieminen, Aleksis Ahlqvist

Puolustajat: Rony Ahonen, Dale Clarke, Joni Haverinen, Ilkka Heikkinen, Markus Kankaanperä, Ilari Melart, Juha-Petteri Purolinna, Toni Söderholm

Hyökkääjät: Jerry Ahtola, Juha-Pekka Haataja, Kim Hirschovits, Mikael Granlund, Siim Liivik, Matias Loppi, Arttu Luttinen, Robert Nyholm, Lennart Petrell, Eetu Pyösti, Teemu Ramstedt, Joni Töykkälä, Max Wärn

» Lähetä palautetta toimitukselle