Gron ja Schneider Tepsiin

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseura on vahvistanut joukkuettaan slovakkialaisella keskushyökkääjä Stanislav Gronilla ja Rauman Lukossa pelanneella jenkkipuolustaja David Schneiderilla. Molemmilla pelaajilla on sopimuksessaan koeaika.

Stanislav Gron on Sloven Bratislavan kasvatti ja lähti hyvien A-junioripelien innostamana nuorella iällä Pohjois-Amerikkaan WHL-liigaa pelaamaan. Gron ehti pelata Bratislavan miesten joukkueessa vain seitsemän peliä.

Gron on pelannut useamman vuoden Pohjois-Amerikan farmisarjoissa. Hän on New Jersey Devilsin toisen kierroksen varaus vuodelta 1997. Hänet varattiin ennen Kristian Huseliusta ja kierrosta aiemmin kuin turkulaisille tuttu Jani Hurme.

Tämä vasemmalta laukova hyökkääjä on pelannut Pohjois-Amerikassa neljässä eri liigassa. WHL-liigan ohella Gron edusti IHL:ssa pelaavaa Utah Grizzliesiä, AHL-tasolla Devilsien farmijoukkue Albany River Ratsia ja löytyypä Gronin tililtä yksi ottelu NHL:stäkin kaudella 2000-01.

Kulunut kausi vierähti Tsekin Extraliigassa Vitkovicen riveissä, missä mies tehtaili 49 ottelussa tehot 8+12 ja keräsi 45 jäähyminuuttia.

Gron on edustanut maataan myös ikämaajoukkueiden MM-kisoissa

Gronia on luonnehdittu poikkeuksellisen taitavaksi kiekonkäsittelijäksi, jolla on yllätyksellinen rannelaukaus. Hänen kiekotonta pelaamistaan sen sijaan on kritisoitu. Häntä ollaan kuvailtu muistuttavan pelityyliltään nuorta Aleksei Kovalevia ja hän on aiemmin urallaan pelannut myös laitahyökkääjän paikalla.

23-vuotias puolustaja David Schneider on pelannut ennen Raumalle saapumistaan urallaan Princetonin yliopiston joukkueessa NCAA-sarjaa neljä kautta ja pelannut sen jälkeen ECHL:ssä Trenton Titans -joukkueessa. Tämä 175-senttinen ja 86-kiloinen puolustaja ampuu oikealta. Lukossa Schneiderin kausi päättyi kuitenkin nivusvammaan vain yhdeksän pelatun ottelun jälkeen, joissa liikkuvaksi ja kiekkovarmaksi luonnehdittu puolustaja ei kyennyt avaamaaan pistetiliään, mutta jäähyjä kertyi 39 minuuttia.

Molempien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia ja niiden purkupykälät päättyvät elokuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle