Antti Aarnio Brynäsiin

LIIGA / Uutinen
Kärppien joukkueessa kahdella viime kaudella SM-kultaa voittanut romuluinen Antti Aarnio siirtyy useiden muiden suomalaispelaajien tavoin Ruotsin Elitserieniin. Aarnion uusi seura on karsintojen kautta pääsarjapaikkansa säilyttänyt Brynäs IF.

Aarnion, 24, sopimus on vuoden mittainen. Kovasta pelityylistään ja rajuista taklauksistaan tunnetuksi tullut Aarnio pelasi viime kaudella Kärppien riveissä 46 ottelua tehden niissä tehopisteet 4+1=5. Kevään pudotuspeleissä Aarnio jäi ilman tehomerkintöjä. Aarnio on edustanut Suomen alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 1999. Häirintäpelin spesialisti pelasi Kärppien edustusjoukkueessa yhteensä 172 ottelua tehoin 14+11.

Aarnio neuvotteli vielä loppumetreille asti Kärppien kanssa jatkosopimuksesta, mutta lopulliseen yhteisymmärrykseen ei päästy. Brynäs on nousemassa todelliseksi suomalaisjoukkueeksi, sillä viime kaudella ryhmässä pelasi kaikkiaan kuusi suomalaispelaajaa. Myös Josef Boumedienne edusti Brynäsiä ennen siirtymistään Kärppiin.

Kärppien joukkueesta on Elitserieniin siirtymässä myös jykevä puolustaja Kimmo Lotvonen, jonka uudeksi seuraksi on ruotsalaismediassa tarjottu pääsarjaan noussutta Leksandia. Seura on toistaiseksi kiistänyt siirron.

» Lähetä palautetta toimitukselle