Ahtonen ja Jalasvaara KalPaan

LIIGA / Uutinen
KalPa ilmoitti tehneensä sopimukset viime kaudella Bluesia edustaneen Janne Jalasvaaran sekä Jokipoikien riveissä hyökänneen Tapio Ahtosen kanssa. Lisäksi kuopiolaiset solmivat jatkosopimukset puolustajiensa Jermu Piston ja Olli-Pekka Komulaisen kanssa.

Oululaislähtöinen puolustaja Janne Jalasvaara, 22, siirtyi Bluesiin jo B-juniori-ikäisenä. Jalasvaara on edustanut Suomea kaksissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Yhteensä Jalasvaara on esiintynyt SM-liigassa 119 runkosarjaottelussa keräten seitsemän tehopistettä (1+6). Pudotuspeleissä puolustaja on ollut kokoonpanossa kolmessatoista ottelussa.

Nurmijärvellä syntynyt ja Joensuussa kiekko-oppinsa saanut keskushyökkääjä Tapio Ahtonen, 24, siirtyy KalPaan Mestiksen Jokipojista. Joensuulaisjoukkueen kuluvan kauden paras pistemies keräsi pelaamissaan 43 ottelussa tehopisteet 12+25. Ahtonen pelasi jo tammikuussa kolme ottelua KalPa-paidassa merkkauttaen pisteet 1+1.

Lisäksi KalPa ilmoitti lunastaneensa kokeneimman puolustajansa Jermu Piston, 30, kanssa vuosi sitten solmitun sopimuksen option. Tuleva kausi on kaudeksi 2004-2005 kasvattajaseuraansa Mestiksestä SM-liigaan nostamaan palanneelle Pistolle jo kahdeksas SM-liigakausi KalPan paidassa. Kaikkiaan kausi tulee olemaan kokeneelle puolustajalle SM-liigatasolla kolmastoista. Pisto on merkkauttanut pelaamissaan 384 SM-liigan runkosarjan ottelussa tehopisteet 13+34.

Myös puolustaja Olli-Pekka Komulainen, 20, jatkaa KalPan riveissä. Komulaisen ensimmäinen kausi miesten sarjoissa tuotti kaikkiaan 24 SM-liigaottelua, joissa nuorelle miehelle kirjattiin yksi syöttöpiste.

- Yksi selkeä ja luonnollinen lähtökohta tulevan kauden joukkueen rakentamiseen oli vahvistaa puolustusta. Tarkoitus on ollut, että tulevan kauden puolustus on kokeneempi ja sitä kautta fyysisempi. Ensi kaudeksi meillä on sopimus nyt yhdeksän puolustajan kanssa, joista kaksi voi ikänsä puolesta pelata tulevalla kaudella myös A-nuorissa. Etsimme puolustukseen vielä yhtä pelaajaa,
kertoo joukkueen rakentamisen etenemisestä KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Arto Sirviö.

» Lähetä palautetta toimitukselle