Växjö voitti SHL:n mestaruuden − huippukauden pelannut Emil Larmi torjui ratkaisufinaalissa nollapelin

SHL / Uutinen
Emil Larmi pelasi Liigassa viimeksi Pelicans-paidassa.
Växjö voitti SHL:n finaalisarjassa Skellefteån otteluvoitoin 4−1. Larmi torjui läpi pudotuspelien loistavasti ja oli finaalisarjassa joukkueensa vankka perälauta. Hänet palkittiin myös pudotuspelien parhaana pelaajana.

Växjö voitti SHL:n viidennessä finaalissa vastustajansa Skellefteån maalein 3−0. Näin joukkue otti neljännen ja ratkaisevan kiinnityksen Ruotsin mestaruudesta. Växjön maalinsuulla torjui Emil Larmi, jolle viidennen finaalin nollapeli jo ottelusarjan toinen.

Larmi palkittiin ottelun jälkeen myös Stefan Livin nimeä kantavalla muistopalkinnolla, joka annetaan SHL:n pudotuspelien parhaalle pelaajalle. Larmista tuli historian ensimmäinen SHL:ssä kyseisen pystin voittanut veräjänvartija.

Voittomaalin viidennessä finaalissa viimeisteli Robert Rosen tosien erän lopussa ja loppunumerot tinttasivat tyhjään maaliin Victor Stjernborg ja Ludvig Nilsson.

Mestarijoukkue selvitti pudotuspeleissä ensin puolivälierissä tieltään Luleån sekä välierissä Frölundan. Mestaruus oli Växjölle sen seurahistorian neljäs. Växjön ykkössijalle johdatti päävalmentajana entinen huippupelaaja Jörgen Jönsson.

Suomalaisista mestaruutta pääsivät juhlimaan myös puolustaja Miika Koivisto ja loukkaantuneena kauden päätöstä seurannut hyökkääjä Kalle Kossila. Finaalien hävinneen osapuolen Skellefteån kokoonpanossa oli kakkosmaalivahtina toiminut Frans Tuohimaa.

Larmin kausi oli kokonaisuudessaan erinomainen. Hän torjui runkosarjassa 31 ottelua torjuntaprosentilla 93,4. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli vain 1,62. Pudotuspeleissä Larmi jatkoi kutakuinkin samanlaisin numeroin ja mestaruus kruunasi niin veskarin kuin koko joukkueenkin taipaleen.

Muokattu: 24.4.2023, kello 22.56: Lisätty ingressiin ja leipätekstiin tieto Larmin voittamasta palkinnosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle