Uransa ennätyskauden pelannut Ruben Rafkin vahvistamaan Tapparan takalinjoja

LIIGA / Uutinen
Rafkin luutii tulevalla kaudella Tapparan puolustuksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ruben Rafkin jättää kotikaupungin taakseen ja vaihtaa ensi kertaa liigaurallaan seuraa, kun TPS-paita vaihtuu Tapparan peliasuun.

Tappara on tehnyt Ruben Rafkinin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Rafkin on koko liigauransa edustanut kasvattajaseuraansa TPS:aa, jossa pelasi ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 2020−21. Liiga-otteluita 22-vuotiaalla puolustajalla on vyöllään kaikkiaan 236.

Viime kausi oli Rafkinille uran tehokkain Liigassa. Oikealta laukova puolustaja iski 57 ottelussa tehot 4+21 ja oli TPS:n tehokkain puolustaja.

− Rafkin on taitava kahden suunnan fyysinen puolustaja ja omaa erittäin vahvan luistelun. Hän on myös taitava pelaaja kiekon kanssa. Nuori pelaaja on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa Liigassa. Hienoa saada Rafkin Tapparaan, kommentoi Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa.

Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa ennen Liigaan siirtymistään kiekkoillut Rafkin teki menneellä kaudella myös A-maajoukkuedebyyttinsä, kun hänet valittiin joulukuussa Sveitsin EHT-turnaukseen. Hän on pelannut myös kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

» Lähetä palautetta toimitukselle