Tuleva ykkösvaraus Macklin Celebrini valittiin historian nuorimpana yliopistokiekon parhaaksi

Muut Sarjat / Uutinen
Celebrini oli Kanadan tehokkain pelaaja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Celebrini on historian ensimmäinen 17-vuotias, joka palkitaan NCAA:n parhaana.

Yliopistosarja NCAA:n parhaat pelaajat on valittu. Sarjan parhaaksi pelaajaksi, ja Hobey Baker -palkinnon voittajaksi on valittu Bostonin yliopiston tähtihyökkääjä ja huippulupaus Macklin Celebrini. 17-vuotias Celebrini on historian ensimmäinen alle 18-vuotias Hobey Baker -voittaja.

Kanadalaisen ohella ehdokkaina olivat Anaheim Ducksin lupaus ja Boston Collegen hyökkääjä Cutter Gauthier sekä Carolina Hurricanesin varaama, North Dakotan yliopistoa edustanut Jackson Blake.

Hyökkääjä pelasi menneellä kaudella Bostonin yliopiston paidassa 38 ottelua, joissa hän merkkautti 64 (32+32) tehopistettä. Pistesaldo on NCAA:n historian kolmanneksi kovin alle 18-vuotiaalta.

Celebrini ja Bostonin yliopisto etenivät NCAA:n mestaruusturnauksessa aina Frozen Four -nimeä kantavaan välierävaiheeseen, mutta Denverin yliopisto päätti jatkoerässä Bostonin mestaruushaaveet.

Celebrini nähtiin myös vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Göteborgissa, jolloin hän oli Kanadan tehokkain pelaaja kahdeksalla (4+4) pisteellä viiteen otteluun.

Hyökkääjästä on povattu miltei varmaa kärkivarausta kesän NHL-varaustilaisuuteen. Palkitsemisen hetkellä suurimmat todennäköisyydet ensimmäisen varauksen saamiseksi ovat San Jose Sharksilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle