Suomen olympiakomitea pysyy kannassaan: Venäjällä ei tällä hetkellä asiaa kansainväliseen urheiluun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjän halutaan pysyvän syrjässä kansainvälisestä huippu-urheilusta, kuten jääkiekosta.
Kuva © Getty Images
Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja kommentoi asiaa Yhdysvaltojen tuettua Kansainvälisen olympiakomitean ajatusta ottaa venäläisurheilijat Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa tämän vuoden helmikuussa välittömästi Pekingin olympialaisten jälkeen. Venäjää tai sen liittolaista Valko-Venäjää, eikä maiden urheilijoita ole nähty kansainvälisillä areenoilla sen koommin.

Suomen ja muiden pohjoismaiden olympiakomiteat toteavat lausunnossaan, että tällä hetkellä Venäjän tai Valko-Venäjän päästämistä takaisin huippu-urheilun pariin olisi mahdoton hyväksyä. Venäjän hyökkäystä pidetään räikeänä kansainvälisen oikeuden rikkomisena.

− Pysymme tukevasti kannassamme. Tällä hetkellä ei ole oikea aika keskustella heidän paluustaan, lausunnossa todetaan.

Eri maiden liitot kokoontuivat syyskuussa vuosittaiseen kokoukseensa Oslossa ja keskusteluiden jälkeen julkaisivat lausuntonsa.

Yhdysvallat esitti tukensa Kansainvälisen olympiakomitean tavoitteelle saada Venäjä mukaan Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin.

Tiistaina Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kommentoi Twitterissä, että Suomen olympiakomitea ei muuta syyskuun kokouksessa julki tuotua linjaansa suhtautumisessa venäläis- tai valkovenäläisurheilijoihin.

Kansainvälisen olympiakomitean alainen Kansainvälinen jääkiekkoliitto on sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän toiminnastaan toistaiseksi.

Muokattu: 13.12.2022, kello 16.35: Lisätty kokouksen ajankohta.

Muokattu: 13.12.2022, kello 16.46: Otsikkoa ja ingressiä muutettu, tekstiin lisätty maininta Yhdysvaltojen kannanotosta sekä Susiluodon kommentti.

» Lähetä palautetta toimitukselle