Suomalaispelaajien tähdittämä Luleå/MSSK jatkoon SDHL:n puolivälierissä

Muut Sarjat / Uutinen
Noora Tulus oli kolmannen puolivälierän ratkaisupelaaja
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kuuden suomalaispelaajan Luleå/MSSK selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon. Suoraan kolmessa ottelussa jatkoon menivät myös Brynäs ja MoDo. Frölunda ja Djurgården jatkavat ainakin neljänteen otteluun.

Ruotsin SDHL:n pudotuspelit käynnistyivät perjantaina. Suomalaisten tähdittämä Luleå/MSSK kohtasi puolivälieräsarjassa Leksandin. 

Perjantain ottelu oli tiukka ja päättyi luulajalaisille 4–2. Sunnuntaina ero pelinhallinnassa oli selkeämpi, mutta Leksandin maalivahti Emma Polusny ehti tehokkaasti kiekon eteen. Tasaisissa lukemissa edettiin 50 minuuttia, mutta lopulta Luleå voitti 5–2.

Maanantaina sarjan ratkaisijoiksi nousivat kaksi maalia viimeistellyt Noora Tulus ja nollapelin pelannut maalivahti Sara Grahn. Ottelu päättyi 4–0 ja luulajalaiset pääsivät juhlimaan jatkoon pääsyä. 

− Sarja oli juuri niin tiukka kuin odotimme. Leksand on ollut aina meille haastava vastus. He pelaavat todella fyysisesti ja puolustavat keskustaa niin hyvin, että meidän on vaikea päästä parhaille tonteille. Meillä toimi ylivoima tässä sarjassa hyvin ja liikkeemme oli parempaa kuin Leksandilla. Kultaa kohti pyritään menemään, mutta keskitymme peliin ja päivään kerrallaan, kommentoi Luulajan Jenna Pirttijärvi.

− Pelit olivat kyllä tiukkoja, vaikka numerollisesti eivät välttämättä siltä näyttäneet. Jäällä oli kuitenkin tiukkaa taistelua. Muutamia virheitä teimme ja siitä vastustaja teki tarvittavat maalit. Jokaisessa pelissä teimme helppoja virheitä emmekä pelanneet maalin edessä tarpeeksi lujaa. Vastustajan ylivoima oli myös toimivaa, Leksandin Aino Karppinen tiivisti tappion syyt.

Luleå/MSSK jatkaa välierävaiheeseen, jossa vastaan tulee Djurgården tai Frölunda. Frölunda johtaa sarjaa maanantain jälkeen voitoin 2–1. Toisessa välieräparissa kohtaavat Brynäs ja MoDo. 

» Lähetä palautetta toimitukselle