San Jose Sharks pelaa historiallisen huonoa alkukautta: 11 tappiota putkeen, 10 maalia omiin kahdessa ottelussa peräkkäin

NHL / Uutinen
Kaapo Kähkösen vartioimalla Sharks-maalilla on ollut vilinää alkukaudesta.
Kuva © Getty Images
11 ottelusta 11 tappiota kerännyt San Jose Sharks päästi sunnuntain vastaisena yönä 10 maalia toista kertaa peräkkäin.

San Jose Sharks hävisi sunnuntain vastaisena yönä Pittsburgh Penguinsille lukemin 2–10 ja venytti kauden alun tappioputkeaan jo 11 ottelun mittaiseksi. Edellisessä ottelussa Vancouver Canucksia vastaan tappiolukemat olivat 1–10. Sharks on NHL-historian neljäs joukkue, joka on päästänyt 10 maalia kahdessa ottelussa peräkkäin, ja ensimmäinen, joka on tehnyt niin kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa.

Canucks-ottelussa Sharks-maalilla aloittanut Kaapo Kähkönen vaihdettiin noin ottelun puolivälissä kuuden päästetyn maalin jälkeen Mackenzie Blackwoodiin. Blackwood puolestaan ehti päästää kuusi maalia Penguinsia vastaan ennen kuin ruotsalaisveskari Magnus Chrona pääsi tekemään NHL-debyyttinsä.

Chronan pelaamaa puolikasta ottelua lukuun ottamatta Blackwood ja Kähkönen ovat jakaneet vastuun Sharks-maalilla. Molempien torjuntaprosentti on alle 88 prosentissa ja päästettyjen maalien keskiarvo neljän ja viiden välissä.

Sharks on siis pelannut nyt 11 ottelua, joista se on kerännyt yhden pisteen voittomaalikilpailun tappiosta Colorado Avalanchea vastaan kauden neljännessä ottelussaan. 11 ottelun tappioputki kauden alkuun sivuaa NHL:n ennätystä, johon ovat aiemmin päätyneet kauden 1943–1944 New York Rangers ja kauden 2017–2018 Arizona Coyotes.

Sharks voi nousta tilaston kärkeen häviämällä keskiviikon vastaisena yönä kotonaan Philadelphia Flyersille. Koko sarjan tappioputkiennätys on 18 ottelua, johon Sharksillakin on vielä matkaa.

Maalierolla mitattuna Sharksin alkukausi on ollut NHL-historian synkin. Virallinen sarjataulukossa näkyvä maaliero 12–55 eli -43 sisältää voittomaalikilpailun häviöstä merkittävän maalin, mutta pelitilannemaaliero -42 riittää myös niukasti historian huonoimmaksi. Edellinen 11 ottelun jälkeinen ennätys -41 oli kauden 1919–1920 Quebec Bulldogsilla ja kauden 1984–1985 Vancouver Canucksilla.

Jos aiemmin mainitut maalivahtitilastot ovat olleet heikkoja, ei 12 tehtyä maalia 11 ottelussa voi myöskään pitää onnistuneena suorituksena. Joukkueen paras pistemies on Tomáš Hertl saldollaan 1+6=7. Paras maalintekijä ja pistekakkonen on Fabian Zetterlund lukemilla 3+1=4.

Plus/miinus-tilastossa jokainen Sharksissa tällä kaudella pelannut pelaaja on vähintään yhden maalin verran miinuksella ja kaikki ottelut pelanneista pelaajista vähiten huono saldo on -8. Sharksista ja koko NHL:stä eniten pakkasella on Filip Zadina saldollaan -14.

» Lähetä palautetta toimitukselle