Nathan MacKinnonin menettänyt Avalanche painii hurjan loukkaantumissuman kanssa − Hyökkäysosasto on tällä hetkellä surkeaa luettavaa

NHL / Uutinen
Mikko Rantanen johtaa nyt lähes yksinään joukkueen hyökkäystä.
Kuva © Getty Images
Useiden loukkaantumisten rampauttama Colorado Avalanche kohtaa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Boston Bruinsin. Joukkueen hyökkäysketjut ovat tällä hetkellä umpisurkeat.

Vaihtelevalla menestyksellä tällä kaudella esiintynyt hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanche sai loukkaantumissumansa keskelle lisää surkeita uutisia. Joukkueen ykköstähti Nathan MacKinnon on sivussa yläraajavamman takia arviolta kuukauden.

Avalanchen tämänhetkinen loukkaantumislista on hurjaa luettavaa. MacKinnonin lisäksi joukkueen kokoonpanosta poissa ovat hyökkääjät Gabriel Landeskog, Valeri Nitšuškin, Artturi Lehkonen, Evan Rodrigues ja Darren Helm sekä puolustajat Bowen Byram ja Josh Manson.

Joukkueen kapteenina pitkään toiminut Landeskog on ollut koko alkukauden sivussa. Sairastuvalla on siis joukkueen kahdesta kärkiketjusta peräti neljä hyökkääjää. Loukkaantumissuma on johtanut siihen, että Avalanchen hyökkäysketjut seuraavaan otteluun Boston Bruinsia vastaan ovat poikkeuksellisen nimettömät.

Aamuharjoitusten perusteella Avalanchen hyökkäysketjut Bruinsia vastaan ovat alustavasti:

Alex Newhook − Mikko Rantanen − Charles Hudon
Andrew Cogliano − J.T. Compher − Logan O'Connor
Dryden Hunt − Jean-Luc Foudy − Martin Kaut
Sampo Ranta − Ben Myers − Cal Burke

Hyökkäystä johtaa joukkueen toiseksi tehokkaimpana pelaajana esiintynyt Mikko Rantanen. Joukkueen kahdessa kärkiketjussa on Charles Hudon pois lukien vakiokokoonpanon pelaajia. Muuten Avalanche on turvautunut hätätilanteessaan AHL-pelaajiin ja nuoriin lupauksiinsa.

Vaikka teräsmiehenä urallaan kunnostautunut Cogliano on pelikunnossa, hyökkäysosaston yhteenlaskettu NHL-otteluiden määrä on Bruins-ottelun alla ainoastaan 2580. Ottelumäärä on hätkähdyttävän pieni, sillä 1163 NHL:n runkosarjaottelua urallaan pelanneen Coglianon osuus otteluista on lähes puolet.

Avalanche saanee tilanteeseensa helpotusta piakkoin, sillä venäläishyökkääjä Nitšuškin oli mukana joukkueen aamuharjoituksissa keskiviikkona. Lehkonen puolestaan on tällä hetkellä päivittäisessä tarkkailussa, joten hänenkin paluunsa voi olla lähellä.

Avalanche on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joista toinen oli juuri Bruinsia vastaan viime viikonloppuna. Surkeaa tilannetta alleviivaa se, että Avalanche hävisi viimeksi Philadelphia Flyersille, joka on Itäisen konferenssin kolmanneksi viimeisenä.

Omassa divisioonassaan denveriläiset ovat tällä hetkellä neljäntenä, eikä pudotuspeliviiva ole karannut joukkueen ulottumattomiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle