Maailmaa kiertänyt ex-liigavahti aloittaa Sportin maalivahtivalmentajana

LIIGA / Uutinen
Satosaari on toiminut urallaan muun muassa Peliittojen maalivahtivalmentajana.
Kuva © Erno Laisi
Viime vuodet ulkomailla työskennellyt Tommi Satosaari aloittaa Sportin maalivahtivalmentajan tehtävissä.

Tommi Satosaari aloittaa Sportin uutena maalivahtivalmentajana. Viime vuodet hän on toiminut Puolan jääkiekkoliiton maalivahtivalmentajien pääkouluttajana. Viime kaudella hän oli myös maalivahtivalmentajana Puolan pääsarjajoukkue GKS Katowicessa, jonka päävalmentajana toimi nykyinen Sport-luotsi Risto Dufva.

− Mielenkiintoni Sportia kohtaan heräsi heti, kun kuulin maalivahtivalmentajan paikasta. On hienoa päästä tekemään töitä Liiga-joukkueen kanssa niin sanotusti kentällä, koska kun on jääkiekkoliitolla töissä, ei sormet ole mullassa päivittäin. Tämä on myös hyvä haaste. Pääsee tekemään ammattilaisten kanssa hommia, Satosaari totesi.

Satosaari on työskennellyt aiemmin valmennustehtävissä myös muun muassa Arabiemiraattien maajoukkueessa sekä Mestis-joukkue Peliittojen maalivahtivalmentajana.

Pelaajaurallaan 45-vuotias Satosaari edusti Suomessa kasvattajaseuransa JYPin lisäksi Pelicansia, Ässiä sekä Ilvestä. Hänelle kertyi lisäksi runsaasti kokemusta ulkomaan kaukaloista, sillä hän pelasi uransa aikana Unkarissa, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Sloveniassa sekä Arabiemiraateissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle