Liiga-kierros: Lukolle tärkeä voitto, HPK:n tappioputki jatkaa kasvamistaan

LIIGA / Uutinen
Jami Krannila vastasi ottelun avausmaalista.
Kuva © Jenna Westerlund
Liigassa pelattiin lauantain kierroksella vain yksi ottelu, jossa pudotuspelihaaveensa jo käytännössä haudannut HPK isännöi Lukkoa.

Lauantaina Liigassa nähtiin vain yksi ottelu, kun Hämeenlinnassa kohtasivat sarjan toiseksi viimeiseksi jämähtänyt HPK ja tasaisessa keskikastissa kahdeksatta sijaa ennen illan ottelua hallussaan pitänyt Lukko.

HPK:n mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat enää käytännössä teoreettiset, eivätkä edellisen kuukauden otteet ole näyttäneet siltä, että joukkue nousisi enää taistelemaan paikasta auringossa. Lukko sen sijaan on tasaisessa taistossa edelleen tiukasti mukana, vaikka raumalaisten otteet ovat olleet ailahtelevaisia. 

HPK–Lukko 1–5

Edellisessä ottelussaan ruman tappion KooKoolle kärsinyt vierasjoukkue Lukko otti kuskin paikan heti ottelun alussa Jami Krannilan johdolla ja karkasi nopeasti kolmen maalin johtoon. Luvalla sanoen huonosti jo pitkään pelannut HPK ei toipunut enää ottelun aikana Lukon avauserän tehokkaasta kuusiminuuttisesta. Lopulta pisteet matkasivat Raumalle loppulukemin 1–5. 

Tappion myötä HPK:n tappioputki kasvoi jo 12 ottelun mittaiseksi. Hämeenlinnalaisten heikoista otteista huolimatta yleisö oli löytänyt katsomoon varsin hyvin, sillä ottelua oli seuraamassa 3 173 katsojaa. Lukolle voitto puolestaan oli arvokas taistelussa paikasta kymmenen parhaan joukkoon. 

MAALINTEKIJÄT
8.04 0–1 Jami Krannila (Jandric, Piipponen)
13.33 0–2 Niklas Ylitalo (Almari, Brook)
14.50 0–3 Pathrik Westerholm (Nyman, Ervasti)
16.48 1–3 Veikko Loimaranta (Reini, Lundell)
44.50 1–4 Matthew Abt (Tieksola)
48.34 1–5 Jakob Stenqvist (Jandric, Westerholm Po.) yv

Maaliodottama: HPK 1,08–3,62 Lukko

» Lähetä palautetta toimitukselle