KalPa hankki nuoret Jaromir Pytlikin ja Kasper Simontaipaleen riveihinsä

LIIGA / Uutinen
Simontaipaleen seuraava osoite on KalPa.
Kuva © Tiia Mahkonen
19-vuotiaiden hyökkääjien sopimukset ovat monivuotisia, sillä Simontaipaleen kontrahti kattaa kolme ja Pytlikin kaksi kautta.

KalPa on tehnyt pelaajasopimukset tšekkiläisen ja Jaromir Pytlikin ja Tapparassa kuluvan kauden pelanneen Kasper Simontaipaleen kanssa.

Tällä kaudella Simontaival iski Tapparalle 30 runkosarjaottelussa tehot 3+4=7. Liigadebyyttinsä nuorukainen teki jo kaudella 2018−19.

− Kasper ymmärtää peliä hyvin ja hänellä on hyvä taitotaso. Näemme, että hän kasvaa ratkaisijaksi Liigassa ja isossa kuvassa hänen tavoitteensa on kasvaa täällä NHL-tason pelaajaksi. Oikealta ampuvana hänen kätisyytensä on iso vahvuus ja hän omaa hyvän laukauksen. Hän on osoittanut kansinvälisissä otteluissa omaavansa ratkaisukykyä ja hänellä on potentiaalia nousta huipulle asti, urheilujohtaja Anssi Laine toteaa tiedotteessa.

Simontaipaleella on palkintokaapissaan U20 MM-kisoissa voitettu pronssimitali. Hän on Los Angeles Kingsin kolmannen kierroksen varaus kesän 2020 varaustilaisuudesta

Pytlik pelasi viime kaudella kotimaansa kakkossarjatasolla Litomericen joukkueessa meljä ottelua lainapestillä. Kaudella 2019−20 hän pelasi Kanadan juniorisarja OHL:ää 56 runkosarjaottelussa ja teki niissä 22+28=50 pistettä.

− Jaromir on isokokoinen ja vahva kahden suunnan pelaaja. Hän pystyy tekemään pieniä ja oivaltavia asioita kaukalossa, jotka edistävä peliä. Viime kausi ei mennyt loukkaantumisten ja koronarajoitusten takia suunnitelmien mukaan, mutta odotamme että hänen kokonaisvaltainen pelaaminen paranee täällä entisestään ja hänestä tulisi johtava pelaaja, Laine sanailee.

Kahden suunnan taitavaksi hyökkääjäksi itseään luonnehtiva Pytlik kertoo vaativansa itseltään paljon ja haluavansa pelata Suomessa vauhdikasta kiekkoa.

Pytlik on New Jersey Devilsin neljännen kierroksen varaus viime vuoden varaustilaisuudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle