Molempien joukkueiden hattutemppu samassa liigaottelussa on harvinaisuus − edellisestä kerrasta yli kymmenen vuotta

LIIGA / Uutinen
Nichlas Hardtin hattutemppu ei auttanut Jokereita lokakuussa 2013.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Sportin Simon Hjalmarsson sekä KalPan Kasper Simontaival onnistuivat tekemään samassa ottelussa hattutempun keskiviikon kierroksella.

Samassa ottelussa kaksi hattutemppua ei ole todellakaan jokavuotista herkkua, sillä viimeksi molempien joukkueiden pelaajat viimeistelivät hattutempun samassa ottelussa 12. lokakuuta 2013, jolloin Kärpät voitti Jokerit 8−4. Oululaisilta hattutempun iski puolustaja Lasse Kukkonen, Jokereilta onnistui tanskalaishyökkääjä Nichlas Hardt.

Kukkosen ja Hardtin lisäksi temppu nähtiin 2010-luvulla vain kerran, kun Radek Smoleňák ja Teemu Ramstedt hattuilivat Pelicansin ja Bluesin kauden avauksessa syksyllä 2012. Puolestaan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä tuplahattutemppu nähtiin vain kerran, kun Jukka Hentunen ja Pavel Rosa osuivat kolmesti lokakuussa 2009 Jokerien ja Kärppien ottelussa.

Samasta joukkueesta on viimeksi nähty kaksi hattutemppuilijaa marraskuussa 2005, kun HPK:n Jukka Voutilainen ja Jukka Laamanen tekivät kolme maalia mieheen Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle