Jukurit kiinnitti viisi nuorta peluria − Kasper Soinille jatkosopimus, hyökkäykseen SM-hopeamitalisti TPS:sta

LIIGA / Uutinen
Kasper Soini jatkaa mikkeliläispuolustuksessa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Mikkelin Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen puolustaja päättyneellä kaudella läpimurtonsa Liigaan tehneen Kasper Soinin kanssa. Hyökkäyskalustoon liittyy puolestaan neljä nuorta pelaajaa.

Jukurit käytti puolustaja Kasper Soinin sopimuksessa olleen option, jonka myötä 20-vuotias puolustaja jatkaa mikkeliläisryhmässä ensi kauden kattavalla sopimuksella. Soini siirtyi Jukurien U20-joukkueeseen kaudelle 2022–23 ja nousi viime kaudella mukaan Liiga-joukkueeseen. Hän pelasi runkosarjassa 38 ottelua tehoin 1+4 ja keräsi kuudessa pudotuspeliottelussa kolme syöttöpistettä.

− Kasper on ottanut huikeita kehitysaskeleita kahden kauden aikana ja teki tällä kaudella läpimurtonsa Liiga-joukkueeseen. Hänellä on kuitenkin vielä runsaasti ulosmitattavaa potentiaalia, ja hän tulee olemaan ensi kaudella ison vastuun pelaaja, arvioi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Mikkeliläisseura käytti myös päättyneellä kaudella Liigassa debytoineen Matti Butkovskiyn sopimuksessa olleen option ensi kaudesta. 18-vuotias laitahyökkääjä kiekkoili päättyneen kauden U20 SM-sarjassa, jossa hän teki 42 otteluun tehot 17+12. Ikäkausimaajoukkueissakin esiintynyt hyökkääjä sai kaksi Liiga-ottelua vyölleen.

Yksivuotisen Liiga-sopimuksen solmi myös U20-joukkueessa pelannut Kalle Helenius. 20-vuotias laitahyökkääjä teki U20 SM-sarjassa 43 ottelussa 31 tehopistettä. Kauden aikana Helenius pelasi neljässä Liiga-ottelussa, ja hän kamppailee tällä hetkellä IPK:n mukana Mestiksen pudotuspeleissä. Helenius on tehnyt viidessä ottelussa tehot 1+1.

Uusina kasvoina jukuripaitaan siirtyvät Miro Järvenpää ja Aaron Hakala. 20-vuotias Järvenpää on pelannut kaksi edelliskautta Lukon organisaatiossa U20-joukkueessa. Päättyneellä kaudella Kiekko-Laserin kasvatti teki 41 ottelussa tehot 14+21. Kauteen mahtui myös lyhyillä lainapesteillä 10 Mestis-ottelua.

Hakala siirtyy Mikkeliin TPS:sta, jonka U20-joukkueessa hän tänä keväänä saavutti SM-hopeaa. 19-vuotias hyökkääjä oli joukkueen tehokkain pelaaja niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin: runkosarjassa 40 otteluun syntyi tehot 13+28 ja pudotuspeleissä pistepussi karttui 12 ottelussa 16 tehopisteellä. Hakala pääsi pelaamaan mustavalkoisissa kymmenen Liiga-ottelua kahden kauden aikana.

− Miro ja Aaron ovat molemmat todella lupaavia hyökkääjiä, joita odotamme innolla mukaan organisaatioon. He tulevat treenaamaan kesän liigajoukkueen mukana ja kamppailevat pelipaikoista ensi kauden liigajoukkueessa, kertoi Hakkarainen.

Hakalan ja Järvenpään sopimukset ovat 1+2-vuotisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle