Jágria ei nähty Prahan NHL-pippaloissa - poissaololle oli yksinkertainen syy

NHL / Uutinen
Jaromír Jágr pelasi viimeiset NHL-ottelunsa 45-vuotiaana kaudella 2017-18 Calgary Flamesin paidassa.
Kuva © Patrick Smith/Getty Images
Philadelphia Flyersin Claude Giroux kertoi Jatkoajan haastattelussa NHL-legenda Jaromír Jágrin sanoneen suunnitellevansa tulemista NHL Global Series -otteluun Prahassa. Edelleen uraansa jatkavaa veteraanikiekkoilijaa ei tapahtumassa kuitenkaan nähty.

NHL-joukkueiden virallisia otteluita kiekkohullussa Tšekissä pelattiin viimeksi vuonna 2010, kun Boston Bruins ja Phoenix Coyotes kohtasivat kahdesti Prahassa. Pitkän odotuksen jälkeen NHL tarjosi nyt parastaan, kun yleisölle avattiin Philadelphia Flyersin ja Chicago Blackhawksin harjoituksetkin. Tšekkiläiset tähtipelaajat Dominik Hašekin johdolla jakoivat nimikirjoituksia, ja karnevaalitunnelma oli valmis.

Mutta yksi oli joukosta poissa. Jaromír Jágr oli vihjaillut tulevansa paikalle, mutta perjantai-iltana hän oli aivan toisella puolella Prahan kaupunkia. Tšekin vanhimman päivälehden Lidové novinyn mukaan Jágrin Instagram-tililtä kävi ilmi, että hän oli samaan aikaan saksalaisen "kasaritähden" Sandran konsertissa Lucerna-salissa.

– Kladnon joukkue ja sen menestyminen on minulle nyt tärkeintä. Jos olisin lähtenyt matsiin, olisin ollut lauantaina väsynyt, ja jalat olisivat olleet tönkköinä tuntikausien istumisesta. Enkä vielä halua olla katsoja, vaan näytellä itse pääroolia, Jágr kommentoi lehdelle Rytíři Kladnon seuraavan päivän ottelun jälkeen.

– Konsertti alkoi jo iltaseitsemältä, joten sieltä ehdin kotiin ajoissa, hän lisäsi.

Jágrin tapaamista odottaneet pohjoisamerikkalaiset saivat siis syyn lähteä seuraavana päivänä Kladnoon, missä kotijoukkue löi Liberecin 5-3. Kahdesta kotijoukkueen maalista vastasi maestro itse. Seuraavan ottelun sunnuntaina Kladno hävisi vieraissa Pardubicelle 3-2. Jágrin tehopisteet olivat silloin 1+1.

Prahan perjantaisen NHL-kohtaamisen sankariksi on nostettu Flyersin kanadalaishyökkääjä Travis Konecny. Tšekkiläismedialta ei tietenkään jäänyt huomioimatta nuorukaisen tutulta kalskahtava sukunimi. Konecnyn isoisä on syntyperältään tšekki, mutta kieli ja samalla nimen ääntämisasu on vuosikymmenien saatossa muuttunut. Hyökkääjän isä sekä isoisä olivat kuitenkin paikalla ottelussa esi-isiensä mailla, ja sehän tšekkimediaa miellytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle