Tšekin Extraliigan katsaus: Jani Lajusen edustama HC Sparta Praha vakuuttavasti välieriin – hallitsevalle mestarille oli käydä kylmät

Muut Sarjat / Artikkeli
Tšekissä siirrytään Liigan tapaan välierävaiheeseen.
Kuva © Timo Savela
Tšekin Extraliigan puolivälierät on saatu pelattua. Suurilta yllätyksiltä vältyttiin, ja ainoana suomalaisena välierissä nähdään Jani Lajunen.

Tšekin Extraliigassa puolivälieräsarjat saatiin pakettiin, kun viimeinenkin ottelusarja HC Třinecin ja HC České Budějovicen välillä ratkesi torstai-iltana. Runkosarjan kolmanneksi sijoittunut hallitseva mestari nappasi ottelusarjan poikki vasta seitsemännessä pelissä.

Třinecille oli käydä kylmät ottelusarjassa, kun se johti sitä jo otteluvoitoin 3–0, mutta České Budějovice kiri sen aina tasoihin saakka. Päätösottelussa Třinec oli 2–0-numeroin lopulta parempi ja matkasi lopulta vaikeuksien kautta välieriin. Pistepörssin voittanut Martin Růžička ei tässä sarjassa tehopisteillä mässäillyt, vaan joukkueen tehokkaimpana pelaajana oli viidellä tehopisteellään Libor Hudáček.

Runkosarjan vakuuttavasti voittanut HC Pardubice ei lopulta antanut mahdollisuuksia haastajalleen HK Mountfieldille, kun ottelusarja päättyi Pardubicen 4–1-voittoon. Itse ottelut olivat tasaisia maalien merkeissä, kun jokainen mittelö päättyi ainoastaan yhden maalin erolla voittajalle. Ottelusarjan tehomiehenä hääräsi Tomáš Vondráček neljällä tehopisteellään. Pisteistä peräti kolme oli maaleja.

HC Sparta Prahan unelma mestaruudesta jatkuu, kun se kaatoi omassa puolivälierässään puhtaasti neljässä ottelussa HC Bílí Tygři Liberecin. Näin ollen Jani Lajusen mahdollisuudet Tšekin mestaruuteen pysyivät vahvasti elossa. Suomalainen nappasi ottelusarjassa kaksi syöttöpistettä. Miroslav Forman tykitti sarjassa kuusi (3+3) tehopistettä ollen sarjan avainhahmoja.

Leijonista tuttu hyökkääjä on ainoana suomalaisena mukana välierissä.

Neljäntenä joukkueena välieriin matkaa HC Litvínov, joka kaatoi runkosarjassa neljänneksi sijoittuneen HC Brnon. Jukureista tuttu isobritannialainen Liam Kirk on ollut hurjassa keväisessä vireessä, kun hyökkääjä tehtaillut peräti kahdeksan maalia yhdeksään otteluun.

Tšekissä hyökätään seuraavaksi välieräsarjan kimppuun, jossa Pardubice saa vastaansa Litvínovin. Sparta Praha puolestaan kohtaa omassa välierässä Trinecin. Paikka finaalissa irtoaa neljällä voitolla.

Pardubice ja Litvínov mittelivät ensimmäisen välieräkamppailun jo sunnuntaina, ja kotijoukkue Pardubice oli vahvempi tiukasti maalein 2–1. Se voitti ottelun laukauksetkin muun muassa luvuin 42–21, ja vieraiden maalilla Matěj Tomek joutui venymään pelivälineen tielle peräti 40 kertaa.

HC Sparta Prahan ja Třinecin välinen sarja alkaa vasta tiistaina 2. huhtikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle