Tšekin Extraliigan katsaus: Sparta Prahalle karmea sulaminen välierissä − Pardubice ja Třinec kohtaavat finaaleissa

Muut Sarjat / Artikkeli
Pardubice käväisi CHL-kauden aikana pelaamassa myös Suomessa Ilvestä vastaan.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tšekin Extraliigassa on edetty finaalivaiheeseen. HC Sparta Prahan matka tyssäsi välieriin, vaikka joukkue johti ottelusarjaa jo 3−0. Runkosarjan voittaja Pardubice jatkoi vakuuttavasti finaaliin.

Myös Tšekin Extraliigassa ollaan finaalivaiheen kynnyksellä. Finaaliin selvisi tällä kaudella vakuuttavasti esiintynyt HC Dynamo Pardubice ja toisen paikan otti huikeiden vaiheiden jälkeen hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt HC Oceláři Třinec.

Pardubicen meno ei ole hyytymään päin, vaan joukkue on jatkanut siitä, mihin se runkosarjassa jäi. Runkosarjan voittaja on nimittäin voittanut pudotuspeleissä yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan. Omassa välierässään se tiputti runkosarjan viidenneksi sijoittuneen HC Litvínovin puhtaasti voitoin 4−0.

Pardubice on koko kauden aikana hävinnyt pudotuspelit mukaan luettuna ainoastaan 12 kertaa. Näistä ainoastaan viidesti joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla. Pudotuspelien ainoa tappio on tullut puolivälierävaiheessa HK Mountfieldille, joka voitti runkosarjan ykkösen voittomaalikilpailun jälkeen.

Toisesta välieräparista muodostui varsinainen painajainen HC Sparta Prahalle. Runkosarjassa toiseksi tullut pääkaupungin ylpeys suli pahasti Třinecille kevätauringon paistaessa, kun joukkue johti välieräsarjaa jo otteluvoitoin 3−0. Kuudennessa ottelussa Jani Lajusen edustama Sparta oli vain sekunnin päässä finaalipaikasta, mutta ajassa 59.59 Daniel Voženílek tasoitti ottelun. Jatkoajalla David Cienciala pitkitti ottelusarjan seitsemänteen otteluun.

Seitsemännessä ottelussa Sparta Praha lähti varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille 2−1 johdossa, mutta niin vain jälleen Třinec nousi ajassa 59.05 tasoihin Marko Danon maalilla. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vasta neljännessä jatkoerässä, kun digitaalit pysähtyivät ajassa 121.46. Miloš Roman iski maalillaan Třinecin jälleen finaaliin puolustamaan mestaruuttaan.

Pardubicen faneilla on riittänyt juhlittavaa tällä kaudella.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Finaalisarja pelataan Tšekissä paras seitsemästä -sarjana, johon kotiedun turvin ennakkosuosikkina lähtee Pardubice. Ottelusarjan pelipäivät ovat seuraavat:

Tiistaina 16.4. kello 19.00: Pardubice–Třinec
Keskiviikkona 17.4. kello 19.00: Pardubice –Třinec
Lauantaina 20.4. kello 16.00: Třinec–Pardubice
Sunnuntaina 21.4. kello 18.00: Třinec–Pardubice

Tarvittaessa:

Keskiviikkona 24.4. kello 19.00: Pardubice–Třinec
Perjantaina 26.4. kello 18.00: Třinec–Pardubice
Sunnuntaina 28.4. klo. 19.00: Pardubice–Třinec

Kladnolla edessä karsinnat sarjapaikastaan

Lisäksi Tšekissä on edessä myös karsinnat sarjapaikasta, kun Rytíři Kladno joutuu puolustamaan paikkaansa alemman sarjan voittanutta VHK Vsetíniä vastaan. Jaromir Jágrin edustamalla Kladnolla on pitkä tauko varsinaisista peleistä, kun se pelasi edellisen kerran 3. maaliskuuta. Sarjapaikka irtoaa neljällä voitolla, ja ottelusarja alkaa keskiviikkona 17. huhtikuuta Kladnossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle