Itävalta nousi nuorten MM-kisojen ylimmälle tasolle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Itävaltalaisfanit pääsivät juhlimaan sarjanousua.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Nuorten maailmanmestaruudesta pelataan tapaninpäivästä alkaen, mutta alemmilla tasoilla paremmuutta selviteltiin aikaisemmin. 1A-divisioonan voiton nappasi Itävalta, joka nousi näin ylimmälle tasolle vuoden päästä Kanadassa pelattaviin kisoihin.

Itävallan turnauksen alku ei enteillyt sarjanousua, sillä maa hävisi ensimmäisen ottelunsa isäntäjoukkue Valko-Venäjälle. Sen jälkeen alppimaa voitti kuitenkin kaikki neljä peliään ja päätyi 12 pisteeseen. Samalla Valko-Venäjä kärsi jatkoaikatappiot Latvialle ja Norjalle.

Kun turnauksen viimeinen, nousun kannalta merkityksetön ottelu Valko-Venäjän ja Tanskan välillä on vielä pelaamatta, kaikki sijoitukset ovat jo selvillä. 11 pistettä kerännyt Latvia sijoittuu toiseksi, ja Valko-Venäjä voi nousta sen kanssa vielä tasapisteisiin. Norja tulee olemaan neljäs ja Tanska viides. Turnauksen jumboksi jäi Slovenia, joka putoaa ensi vuodeksi 1B-divisioonaan.

Itävallan paras pistemies turnauksessa oli tehot 5+6 tehnyt HC Davosia edustava Benjamin Baumgartner. Ensi vuonnakin mukaan mahtuvista pelaajista paras oli Halifax Mooseheadsin Senna Peeters, jonka tehot turnauksessa olivat 3+3.

Ensi vuonna nuorten maailmanmestaruuksista taistellaan Kanadan Albertassa. Isäntäkaupunkina toimivat Edmonton ja Red Deer.

» Lähetä palautetta toimitukselle