Ilves solmi jatkosopimuksia nuorten runkopelaajiensa kanssa

LIIGA / Uutinen
Roby Järventie jatkaa Ilveksessä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves on tehnyt kolme jatkosopimusta: Roby Järventie, Antti Saarela ja Eetu Mäkiniemi jatkavat tupsukorvissa.

Ilves tiedotti keskiviikkona, että se on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset hyökkääjien Roby Järventien ja Antti Saarelan sekä maalivahti Eetu Mäkiniemen kanssa. Kevääseen 2022 kestävät sopimukset vahvistettiin kolmikon edellisissä sopimuksissa olleiden optioiden myötä.

Mäkiniemi on toiminut Ilveksessä kakkosmaalivahtina Lukáš Dostálin aisaparina, mutta Dostálin lähdettyä NHL-leirille avautui Mäkiniemelle paikka joukkueen ykköstorjujana. Mäkiniemi on Carolina Hurricanesin varaus kesältä 2017.

− Eetu Mäkiniemi on kehittynyt valtavasti Ilveksessä. Rauhallisuus, isokokoisuus sekä hyvä liike ja pelinlukutaito ovat hienoja ominaisuuksia, jotka luovat vahvan perustan ja antavat mahdollisuuden kehittyä entisestään maalivahtina, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Aivan kuten Mäkiniemikin, myös Saarela pelaa Ilveksessä toista kauttaan. Hän on pelannut Nuorissa Leijonissa jo aiemmin yhdet MM-kisat, mutta tämän vuoden kisoista hän joutui jäämään loukkaantumisen vuoksi sivuun.

− Antti Saarelan pelaaminen on mennyt suuria askeleita eteenpäin tällä kaudella. Hän on loistava luistelija, joka pelaa kokonaisvaltaista ja aggressiivista Ilveksen näköistä peliä, luonnehti Koskela.

Viime kaudella Kooveen riveissä pelannut ja täksi kaudeksi Liiga-paikkansa vakiinnuttanut Roby Järventie on mukana Nuorten Leijonien MM-ryhmässä. 19 Liiga-ottelua ovat tuoneet Järventielle tällä kaudella tehot 7+7=14 ja johtaa näin sarjan tulokkaiden pistepörssiä.

− Roby Järventie on kehittynyt valtavin askelin kahden viime kauden aikana. Hän on isokokoinen ja hyvin liikkuva hyökkääjä, jolla on kaikki tarvittavat työkalut tulevaisuuden huippupelaajaksi maailman tasollakin, Koskela analysoi.

Ilveksellä on tällä hetkellä kasassa 14 sopimusta kaudeksi 2021−22.

» Lähetä palautetta toimitukselle