Ilouutinen HIFK:lle: yleisörajoitukset kumotaan Uudellamaalla – Pelicans ja KooKoo saavat ottaa hallinsa puolilleen

LIIGA, MESTIS / Uutinen
HIFK saa myydä tuvan vastedes täyteen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi ja kevensi kokoontumisrajoituksia alueellaan. Helsingissä ja koko Uudellamaalla tapahtumien yleisömäärää ei enää rajoiteta.

Yleisötapahtumien kokoontumisrajoitukset poistuvat Uudellamaalla kokonaan tulevana maanantaina 14. helmikuuta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti rajoitusten poistosta perjantaina.

Päätös perustuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lausuntoon, jonka mukaan tasaantuva epidemiatilanne ei enää edellytä rajoitusten voimassaoloa. 

Avin päätös avaa myös jääkiekko-ottelut Uudellamaalla yleisölle. Rajoituksista vapautuivat nyt Liiga-seuroista HIFK ja Mestis-seuroista Kiekko-Espoo sekä Kiekko-Vantaa.

Rajoitukset sen sijaan jatkuvat Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa, vaikka kevenevätkin merkittävästi. Näissä maakunnissa järjestettäviin sisätapahtumiin saa ottaa puolet normaalista enimmäisyleisömäärästä. 

Uudet, keventyneet rajoitukset astuvat voimaan Päijät-Hämeessä maanantaina 14. helmikuuta ja Kymenlaaksossa jo lauantaina 12. helmikuuta.

Nyt määrätty viidenkymmenen prosentin kapasiteettiraja koskee Liiga-seuroista Pelicansia ja KooKoota sekä Mestis-seuroista Peliittoja. Sama rajoitus on Etelä-Suomen alueella voimassa ennestään Kanta-Hämeessä, jossa pelaavat Liiga-seura HPK ja Mestis-seura FPS. 

Uudenmaan lisäksi rajoitukset on purettu Etelä-Suomen maakunnista Etelä-Karjalassa. Siellä rajoitukset lakkasivat viime viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle