IL: Jukurien tšekkitähti Michal Kovařčík siirtyy ensi kaudeksi Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Kovařčík on matkalla Ouluun.
Jukurien tšekkitähti Michal Kovařčík on siirtymässä ensi kaudeksi Ouluun.

Jukureissa toista kautta pelaava hyökkääjä Michal Kovařčík siirtyy ensi kaudeksi Kärppiin, kertoo Iltalehti. Tšekkitähti on kuulunut kuluvalla kaudella Jukurien tulikuuman hyökkäyksen avainpelaajiin. 36 otteluun hän on tehtaillut 29 pistettä (7+22). Jukurit on noussut Liigan sarjataulukossa neljänneksi.

Hän on vakiinnuttanut paikkansa myös Tšekin maajoukkueessa. 27-vuotias on edustanut Tšekkiä Euro Hockey Tourilla neljä kertaa viimeisen viiden kauden aikana. Kovařčík nähtiin maajoukkuepaidassa myös viime marraskuun Karjala-turnauksessa.

Kovařčík siirtyi Mikkeliin kaudelle 2022–23 Tšekin suurseura HC Oceláři Třinecistä yhdessä veljensä Ondřej Kovařčíkin kanssa. Kaksikko on pelannut miltei koko ammattiuransa yhdessä.

Iltalehden mukaan tšekkitähdellä oli kysyntää myös Sveitsissä, mutta Kärpät olisi tarjonnut hänelle sopimusta, joka kattaisi yli 150 000 euron nettopalkan etuineen.

Oululaisseuran kausi on ollut kaksijakoinen. Seura antoi päävalmentaja Lauri Marjamäelle potkut 18. joulukuuta. Penkin takana Marjamäen korvannut Ville Mäntymaa on johdattanut Kärpät sarjataulukossa viimeiselle suoralle pudotuspelipaikalle kuudenneksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle