Heljanko ja Honka ehdolla CHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi – listalla myös suomalaisille tuttuja ulkomaalaisia

CHL / Uutinen
Heljanko on pelannut CHL:ssä tällä kaudella kymmenen ottelua.
Kuva © Jarno Hietanen
CHL:n tämän kauden arvokkain pelaaja julkistetaan CHL-finaalissa 18. helmikuuta.

CHL-kausi on edennyt välieriin, ja finalistit ovat selvillä 17. tammikuuta. Finaali pelataan 18. helmikuuta, jolloin julkistetaan myös CHL-kauden arvokkain pelaaja.

Ehdolla palkinnon saajaksi ovat Tapparan Christian Heljanko, Luleå HF:n Julius Honka sekä Matteus Ward, Frölunda HC:n Ryan Lasch ja EV Zugin Brian O'Neill.

Heljanko on pelannut vahvoin ottein kaikissa CHL-otteluissa, sillä torjuntaprosentti kymmenessä ottelussa on peräti 95,24 % ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,19. Luleån Wardin vastaavat lukemat ovat 92,75 % ja 1,55. He ovat ainoat maalivahdit, jotka ovat kantaneet torjuntavastuun kymmenessä ottelussa.

Suomalaisillekin tutut Lasch ja O'Neill ovat sarjan kaksi tehokkainta pelaajaa tähän mennessä. Lasch johtaa ylivoimaisesti pistepörssiä tehoin 7+15, kun kakkospaikalla oleva O'Neill on iskenyt tauluun 17 tehopistettä.

Luleån kärkipakkeihin kuuluva Honka on pelannut keskimäärin lähes 19 ja puoli minuuttia ottelua kohden tehoin 3+3. Hongan vahvuudesta eurokentillä kertovat myös tehotilaston lukema +15 sekä laukausten määrä (47), sillä kumpikin lukema on koko sarjan paras.

Finaalissa 18. helmikuuta kohtaavat välieräparien voittajat, jotka ratkaistaan tuttuun tapaan maalieron turvin. Luleå HF ja Frölunda HC pelasivat ensimmäisen ottelun tasan, kun vastaavasti Tappara oli kotonaan EV Zugia vastaan vahvempi maalein 2–0.

» Lähetä palautetta toimitukselle