Aleksandr Georgijev solmi NHL-mestari Avalanchen kanssa kolmen vuoden sopimuksen

NHL / Uutinen
Aleksandr Georgijev on tuttu näky aiemmilta NHL-kausilta Rangersin veräjältä.
Kuva © Getty Images
Maalivahti Aleksandr Georgijev on tehnyt kolme vuoden sopimuksen tuoreen Stanley Cup -mestarin Colorado Avalanchen kanssa. Sopimuksen arvo on vuodessa 3,4 miljoonaa dollaria.

Tuore NHL:n mestari Colorado Avalanche hankki taannoin maalivahti Aleksandr Georgijevin oikeudet itselleen varausvuoroja vastaan. Nyt Avalanche on tehnyt New York Rangersista tulleelle torjujalle kolmen vuoden sopimuksen, jonka arvo on 3,4 miljoonaa dollaria per vuosi.

Venäjän ja Bulgarian kansalainen on pelannut NHL:ssä viidellä edelliskaudella edustaen New York Rangersia. Päättyneellä kaudella Georgijev koppasi kiekkoja 33 runkosarjaottelussa 89,8 prosentin varmuudella. Kahdessa pudotuspeliottelussa hän pysäytti pikkumustan paremmalla menestyksellä, sillä torjuntaprosentti oli komea 93,5 ja päästettyjen maalien keskiarvokin ottelua kohden vain 2,04.

Suomalaisille jääkiekon seuraajille Georgijev on tuttu TPS:n paidasta. Hän torjui turkulaisseuran tolppien välissä kausilla 2014−17 ensin junioreissa ja lopulta edustusjoukkueen maalilla. 26-vuotias maalivahti on ollut urallaan voittamassa Venäjän mukana sekä alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa sekä miesten MM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle