Keskiympyrä: Vieraana tubettava maalivahti Kasimir Kaskisuo − "Kyllä se on perhettä elättänyt"

NHL, Muut Sarjat / Podcast
Kasimir Kaskisuo kuului viiden kauden ajan Toronto Maple Leafsin organisaatioon.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin 19. jaksossa kuullaan suomalaismaalivahti Kasimir Kaskisuolta, millaista on pelata jääkiekkoa ammatikseen ja tuottaa siitä sisältöä sosiaaliseen mediaan. Jaksossa kuullaan muun muassa siitä, onko aktiivinen tubettaminen vaikuttanut sopimuksiin, onko joukkue kieltänyt jonkin tietyn videon julkaisemisen ja miten sisällöntuotanto on vaikuttanut Kaskisuon omiin tuloihin.

Keskiympyrän kauden 19. jaksossa saadaan vieras linjoille suoraan Kanadasta, kun Laval Rocketissa AHL:ää pelaava suomalaismaalivahti Kasimir Kaskisuo saapuu kertomaan urastaan ja elämästään.

Podcastin juontajat Antti Nikulin ja Eemeli Aho kasasivat kysymyspatterin Kaskisuolle, joka on ainoa laatuaan tubettavana ammattikiekkoilijana. Jaksossa pureudutaan Kaskisuon tähänastiseen uraan ja kokemuksiin, sekä kuullaan, kuinka Kaskisuo aloitti Youtuben tekemisen.

Kaskisuo aloitti Youtube-uransa ollessaan Toronto Maple Leafsin kolmantena maalivahtina NHL:n kuplapudotuspeleissä. Tuolloin luppoaikaa oli, ja Kaskisuo päätti käyttää ylimääräisen ajan videoiden tuotantoon. Sisällöntuottajana Kaskisuo on sittemmin menestynyt, ja tällä hetkellä se tarjoaa yhden toimeentulon lähteen.

Kaskisuo on kiekkomaailmassa harvinaisuus, ja mies on saanut kohdata yllättäviäkin reaktioita tubettamiseensa liittyen. Viime kesänä Kaskisuo neuvotteli erään ruotsalaisseuran kanssa sopimuksesta, ja seuran suhtautuminen Kaskisuon harrastukseen oli yllättävää.

− Syksyn aikana Ruotsista oli yksi seura kiinnostunut. He sanoivat, että jos sopimus syntyy, Youtubea ei saa tehdä ollenkaan. Se oli vähän yllättävää. En minä sen takia sinne eitä sanonut, koska kyllä jääkiekko tulee aina ensin, Kaskisuo kertoi.

Pääosin palaute on ollut positiivista. Kaskisuo etsi joukkuetta tälle kaudelle pitkään, ja pitkän sopimuksettoman kauden aikana menestyvä sisällöntuotanto takasi perheelle taloudellista turvaa.

− On se auttanut, kun korona-aikaan oli pitkiä pausseja töistä ja nyt olin juuri yhdeksän kuukautta kotona. On se perhettä elättänyt, ja se on tosi iso plussa.

Vaikka Youtuben tekeminen vie aikaa, on se Kaskisuolle harrastus ja intohimo. Mies editoi videonsa itse, ja se on hyvää ajanvietettä pitkiin pelireissuihin ja hotellipäiviin.

− Mieluummin käytän ajan tällä tavalla kuin istuisin ja pelaisin videopelejä pari tuntia. Tämä tuo omaan vapaa-aikaan sisältöä ja faneille ja nuoremmille pelaajille tietoa. Se on ollut tärkeintä.


View this post on Instagram

A post shared by Kasimir Kaskisuo (@kaskisuo)

Kaskisuota voi seurata muun muassa Instagramissa ja Youtubessa.

Jakson alkupuolella puretaan mennyt NHL-viikko lyhyen uutiskatsauksen muodossa ja vastataan muutamaan puhuttavaan väitteeseen liigan puhuttavista aiheista.

Keskiympyrän 19. jakson sisältö:

Alkusanat (00.12)

***

NHL-uutiset:

Kakon paluu kentille, Annusen voitokas kauden avaus (01.56)
Puljujärvi maalin makuun AHL:ssä (02.41)
Tähdistöottelun valmentajat ja viimeiset pelaajavalinnat (03.22)
Taitokilpailun lähes valmis nimilista (06.07)
Merzlikinsin siirtopyyntö – Mikä Columbuksessa hiertää pelaajia? (07.08)
Kapasella teki kipeää (12.29)
Thorntonin paita kattoon (12.46)

***

Nopeat väittämät:

Häviääkö Oilers enää koskaan? (14.25)
Reinhart on kupla? (16.00)
Kumpi sijoittuu paremmin, Bruins vai Jets? (17.05)
Thornton Hockey Hall of Fameen? (18.25)

***

Vieras: Kasimir Kaskisuo (20.21)

Podcast-jakso on nauhoitettu torstaina 18.1.2024.

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 26. tammikuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle