Auston Matthews

TOR | #34 | Keskushyökkääjäkh

Syntynyt:
17.9.1997 @ San Ramon, CA, USA
Kasvattajaseura:
Arizona Bobcats
Varaus:
2016 Toronto Maple Leafs 1. kierros #1
Sopimus:
2028
 • Maa
  USA
 • Ikä
  v.
  26
 • Pituus
  cm
  191
 • Paino
  kg
  93
 • Käsi
  L

Ura

Auston Matthews aloitti jääkiekon pelaamisen kuusivuotiaana Arizona Bobcatsissä. Samassa organisaatiossa hän viihtyi aina siihen asti, kunnes Yhdysvaltain jääkiekon kehittämisohjelma kutsui hyökkääjää kesällä 2013.

USNTPD:n riveissä Matthews pelasi täydet kaksi kautta. Jälkimmäisellä kaudellaan hän laittoi uusiksi ohjelman yhden kauden maali- ja piste-ennätykset. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hän johti USA:n kultamitalijoukkuetta ja putsasi pöydän henkilökohtaisista palkinnoista.

Keskushyökkääjän odotettiin valitsevan kauden 2015–16 joukkueensa WHL:n Everett Silvertipsin ja Yhdysvaltain parhaiden yliopistojoukkueiden väliltä. Matthews siirtyi kuitenkin yllättäen pelaamaan Sveitsin pääsarjaa Zürich Lionsin paidassa.

Runkosarjan voittajajoukkueen kausi päättyi pettymykseen puolivälierissä, mutta Matthews lisäsi meriittilistalleen kauden aikana valinnan sekä nuorten MM-kisojen että Sveitsin liigan tähdistökentällisiin, alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalin ja ensimmäisen aikuisten MM-turnauksensa.

Vahvuudet

Matthewsin kiekolliset taidot ovat maailmanluokkaa. Hän pystyy hallitsemaan kiekkoa pienessä tilassa ja antamaan millintarkan syötön tai yllättämään maalivahdin tulisella rannelaukauksella. Sentteri on myös erinomainen luistelija.

Heikkoudet

Matthews on parhaimmillaan, kun kiekko on hänen lavassaan. Vaikka pelin lukemista ja puolustuspelaamista ei voikaan pitää varsinaisesti hänen heikkouksinaan, eivät ne ole kiekollisten taitojen tasolla.

Rooli

Matthews hyppää vähintään hänet varanneen joukkueen kakkossentteriksi heti syksyllä.