Auston Matthews ja Toronto Maple Leafs kovapalkkaiseen neljän vuoden jatkosopimukseen

NHL / Uutinen
Maple Leafs-supertähti Auston Matthews jatkaa seurassa seuraavat neljä kautta.
Kuva © Getty Images
NHL-supertähti Auston Matthews on solminut neljän vuoden jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Matthewsin uuden sopimuksen vuosipalkka tulee olemaan yli 13 miljoonaa dollaria.

NHL-seura Toronto Maple Leafs on kiinnittänyt supertähtensä Auston Matthewsin nelivuotiseen jatkosopimukseen, seura tiedotti myöhään keskiviikko-iltana. Matthewsin uusi sopimus astuu voimaan ensi kauden jälkeen, ja ulottuu kauden 2027–28 loppuun asti. 

Nelivuotisen sopimuksen vuosipalkka on 13,25 miljoonaa dollaria, ja sopimus nostaa jenkkitähden keskivuosipalkalla mitattuna NHL:n kovapalkkaisimmaksi pelaajaksi ohi Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnonin.

Matthewsin tulevaisuuden ympärillä on pyörinyt huhuja jo pitkään johtuen Maple Leafsin tiukasta palkkakattotilanteesta, mutta seura ja pelaaja saivat löydettyä väliaikaisen ratkaisun.

NHL-sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli kertoi keskiviikkona, että Maple Leafs olisi halunnut kiinnittää supertähtensä pidemmällä sopimuksella, mutta Matthewsin leiri ei taipunut neljää vuotta pidempään sopimukseen.

Matthews palkittiin kaudella 2021–22 NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart Trophyllä hänen iskettyään kaudella 60 maalia. Menneellä kaudella hän nakutti 74 runkosarjaotteluun tehot 40+45, jonka lisäksi 11 pudotuspeliottelussa Matthews iski yhtä monta pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle