Kärppien naisille ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan – HIFK taipui jatkoerässä

Muut Sarjat / Kuvakooste
Naisten Liigan runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kärpät kohtaa historiansa ensimmäisiiin pudotuspeleihin tiensä raivanneen HIFK:n puolivälierissä. Sarjan avausottelu lauantaina Oulussa oli tiukka ja vauhdikas. Maaleja ladottiin vuorotahtiin, ja varsinaisen peliajan päätyttyä tasan lähdettiin ratkaisua hakemaan jatkoerästä. Kokemus oli lopulta valttia, kun Kärpät nappasi Saila Saaren osumalla ottelusarjan ensimmäisen voiton.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
HIFK odotteli malttamattomana pääsyä playoff-jäälle. Pääsarjatason pudotuspelipaikka on ensimmäinen naisten joukkueen historiassa.
Kotijoukkue luisteli kentälle tyttökiekkoilijoiden muodostaman mailakujan läpi.
Pelikello pysähtyi lukemiin 2:15, kun jäällä nähtiin jo ensimmäiset maalijuhlat.
HIFK kuittasi tilanteen nopeasti. Avausmaalista ehti kulua ainoastaan kolme minuuttia, kun vieraat juhlivat jo tasoitusta Emmanuelle Passardin johdolla.
Tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta maalien lisäksi ei ensimmäiseen erään kirjattu muita tilastomerkintöjä.
Saija Tarkin mukaan nimetty tyttöjoukkue Pikku Saijat näytti erätauolla pelaamisen mallia.
Kapteenin kannustukset toisen erän alkuun.
Kärppävahti Johanna Oksmanin maalilla riitti hulinaa toisessa erässä, kun helsinkiläisvieraat karkasivat jo 3–2-johtoon.
Kärpät pisti kirivaihteen päälle.
Kiekko tallessa jossain kasan alla. Tilanne meni myös videotarkastukseen, mutta maalia siitä ei hyväksytty.
3–3-tasoitusta juhlittiin kärppäleirissä riehakkaasti.
Konkaripelaaja Karoliina Rantamäki piti kärppäpuolustuksen kiireisenä.
HIFK joutui alivoimalle väärän vaihdon seurauksena. Kiekkoa kammettiin hartiavoimin pois puolustusalueelta.
Myös vieraiden puolustus hoiti tonttinsa tehokkaasti.
Pudotuspelitunnelmat kuumenivat siinä määrin, että kiistan molemmat osapuolet passitettiin istumaan kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.
Varsinaisen peliajan päätyttyä tasalukemiin siirryttiin jatkoerään, joka ratkesi Saila Saaren tarkkaan osumaan.
Kärpät juhli ensimmäistä kiinnitystä välieräpaikkaan. Molemmat joukkueet suuntasivat heti ottelun päätyttyä matkaan kohti Helsinkiä ja toista kohtaamista.