Mestis: Peliittojen kakkosketjulla 11 pisteen ilta, Takala ja lainamiehet Kokkolassa valokeilassa

MESTIS / Kierrosraportti
Torstai-iltana pelattiin kaksi Mestis-ottelua, kun yhteen iskettiin Kokkolassa ja Heinolassa. Kotijoukkueet olivat vahvoilla niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin, ja otsikoihin nousivat Peliittojen kakkosketju, Hermekselle kypärätempun takonut Eemeli Takala sekä kokkolalaisten lainamies Konsta Keteli.

Takalan kypärätemppu tyrmäsi TUTOn – Hermeksen lainamiehet mukana hyvässä ja pahassa

Hermeksen sankariksi vaisuhkoa TUTOa vastaan nousi kolme maalia mättänyt Eemeli Takala. Ottelun alla kotijoukkue paikkasi rivejään lainapelaajilla, jotka kunnostautuivat illan aikana niin tehojen kuin ulosajonkin muodossa.

Poissaolojaan sekä Suomi-sarjasta että Liigasta tulleilla lainapelaajilla ottelun alla paikannut Hermes sai otteluun lentävän lähdön, kun Eemeli Takala siirsi isännät johtoon jo 12 sekunnin pelin jälkeen. Lisää oli tarjolla paria minuuttia myöhemmin Takalan hankittua joukkueelleen ylivoiman, joka oli kuitenkin heikkoa.

Pian Hermes-ylivoiman jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun isäntien JHT-laina Arttu Heikkilä taklasi TUTO-kultakypärä Joonas Larinmaata polvella ja passitettiin suihkuun vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Seurannutta viiden minuutin ylivoimaansa TUTO ei onnistunut hyödyntämään, mutta erän lopulla Larinmaa sai kostonsa ja tasoitti taukolukemiksi 1–1.

Rikkonaisen avauserän jälkeen toiseen erään palattiin rauhoittuneina, joskin kiekko pomppi molempien joukkueiden lavoissa. Hermes oli erässä kuskin paikalla, ja TUTO-vahti Tuomas Aalto joutui venymään useampaan huipputorjuntaan.

Erän edetessä ottelun tunnelma lämpeni taas ja erän puolivälissä nähtiin pieni iskujenvaihto. TUTOn kiekollinen peli ei ottanut käynnistyäkseen, vaan päättyi liian usein harhasyöttöihin ja kiekonmenetyksiin omissa tai keskialueella.

Myös kolmas erä kääntyi tasaisen alun jälkeen nopeasti Hermeksen hallinnaksi, joka näkyi tällä kertaa myös tulostaululla. Toinen JHT-lainapelaaja Konsta Keteli otti sankarin viittaa kantaakseen ja laukoi kotijoukkueen johtoon.

Keteli toimi puolestaan syöttäjänä kolmannessa Hermes-maalissa. Maali merkittiin Takalalle, jonka luistimesta kiekko kimpoili verkon perukoille. Maalin jälkeen Hermes jatkoi läpi illan tiiviisti toiminutta alivoimapeliään, mikä viimeistään alkoi tylsyttää TUTOn taistelutahtoa.

Rangaistuksen jälkeen Takala täydensi kypärätempun illan kolmannellaan, ratkaisevan tuntuisella 4–1-maalilla. Turkulaisvieraat eivät saaneet ylivoimaansa toimimaan ja sen myötä kiriä aikaiseksi edes kuudella neljää vastaan, joten pisteet jäivät ansaitusti Kokkolaan.

Peliittojen kakkosketju kaatoi vajaamiehiset vantaalaiset

Peliitat nappasi kotonaan arvokkaan voiton, kun joukkue kukisti vajaamiehisen K-Vantaan. Vantaalaiset taistelivat toisen erän lopussa kahden maalin päähän, mutta kiri jäi lopulta torsoksi. Peliittojen voiton takuumiehinä oli kakkosketju Aatu Jämsen (2+2) – Alexander Forslund (1+3) – Niklas Nordgren (1+2).

K-Vantaa matkasi Heinolaan vajaalla kokoonpanolla, matkassa oli ainoastaan kymmenen hyökkääjää ja viisi puolustajaa, joista yksi oli Mestis-debyyttinsä tehnyt Eemeli Laine. Myös Peliittojen joukkue koki ottelun alla muutoksia, kun Taavi Vartiainen suuntasi Ruotsiin.

Vantaalaiset jäivätkin nopeasti alakynteen, ja kotijoukkue Peliitat hallitsi avauserää. Ennen ottelun puoltaväliä vantaalaisille oli tulossa siirretty rangaistus, jonka aikana kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä näyttävästi kuudella kenttäpelaajalla. Maaliin kiekkoa ei vielä tästä tilanteesta saatu, mutta seuranneesta ylivoimasta Aatu Jämsen siirsi isännät johtoon.

Toisen erän alkajaisiksi Peliitat lisäsi johtoaan kakkosketjun ollessa jälleen asialla. Jämsen iski illan toisensa ja kaksi syöttöäkin napsinut ketjukaveri Niklas Nordgrenin osui.

Tässä välissä K-Vantaa otti aikalisän. Tuloksen kannalta ainoa olennainen seuraus oli kuitenkin se, että vantaalaisten pakka aukesi ja iloisesti hyökännyt Peliitat pääsi vyöryttämään jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. lllan kolme aiempaa osumaa syöttönyt Alexander Forslund hyödynsi Nodrgrenin poikittaissyötön ja muutti lukemiksi jo 4–0.

Pelin auetessa alkukauden maalinteon kanssa tuskaillut Peliitat innostui hakemaan aggressiivisia hyökkäyksiä, mikä kuitenkin kostautui. Vantaalaisten kultakypärä Joni Piipponen rikkoi vantaalaisten kuparisen kavennusmaalillaan. Kun vielä Kristjan Komben osui vieraille ennen taukoa, jäi kolmanteen erään jännitettävää.

Päätöserään jäälle luistelikin sisuuntunut vantaalaisryhmä, joka otti pelin välittömästi hallintaansa. Peliitat keskittyi puolustamaan johtoaan lohipaitojen vyöryttäessä hyökkäyksiä Oskari Parviaisen maalia kohti.

Muutamia laatupaikkoja vieraat saivat rakennettua, mutta kun tulosta ei ylivoimallakaan tullut, pääsi Peliitat takaisin niskan päälle. Viimeistään Juuso Heikkilän ylivoimalla laukoma 5–2 -maali katkaisi vantaalaisten kiriltä siivet, ja pisteet jäivät selkein lukemin Heinolaan.