Veli-Matti Savinaisen ja Waltteri Merelän tehoilta takasi Tapparalle kuudennen perättäisen voiton KalPasta

Merelä on palannut vahvasti kaukaloon loukkaantumisen jälkeen.
Tappara ja KalPa avasivat viikkonsa kohdatessaan toisensa runkosarjan toiseksi viimeistä kertaa. Kauden kolmas kohtaamien päättyi Nokia-areenalla Tapparan voittoon luvuin 4–1. Kristian Tanuksen jatkosopimus julkaistiin ottelun aikana ja Tappara-kasvatti juhlisti sitä iskemällä maalin.

Ennen kolmen ottelun kierrosta kahden ottelun tappioputkessa ollut Tappara isännöi neljän ottelun voittoputkessa ollutta KalPaa. 6 133 katsojan edessä pelattu kauden kolmas kohtaaminen päättyi Tapparalle luvuin 4–1. Alkukaudesta kirvesrintojen paidassa pelannut Juuso Ikonen palasi Tapparan kokoonpanoon pelaten nelosketjussa kohtuullisen ottelun saaden hyvin peliaikaa.

Waltteri Merelä ja Kristian Tanus huudattivat avauserässä kotiyleisöä

Nopeatempoinen avauserä oli täydellistä Tapparan dominansia, sillä KalPalta ei nähty erässä mairittelevia otteita. Isännät pääsivät rauhassa vaihtamaan kiekollisena ketjujaan, kun taas KalPan vaihtokierroissa oli kiirettä kotijoukkueen painostaessa vierasjoukkuetta. Tapparan vahva alku sai palkinnon, kun Marcus Davidsonin aiemmassa hyökkäyksessä Veli-Matti Savinaiselle suunnittelema syöttökuvio napsahti Waltteri Merelän lapaan ja Merelällä oli helppo työ ohittaa Juha Jatkola.

Merelän maali ei jäänyt kotijoukkueen ainoaksi, vaan Kristian Tanus lisäsi isäntien johtoa ennen erän puolta väliä. Vaisuhkosti ottelun aloittanut vierasjoukkue joutui käyttämään Tanuksen maalin jälkeen aikalisänsä, jolla Tommi Miettinen yritti herättää joukkuettaan.

Vieraat hakivat illan ensimmäisellä ylivoimallaan virkeyttä otteisiinsa, mutta Aapeli Räsäsellä oli vieraiden ainoa hyvä maalipaikka kahden minuutin aikana. Mainoskatkon aikana kotijoukkue paljasti Tappara-kasvatti Kristian Tanuksen kahden vuoden jatkosopimuksen.

Toisessa erässä Merelä laukoi illan toisen osumansa

Katkonaisessa toisessa erässä Oliver Kapasen ja Jaakko Rissasen johtamat kärkiketjut olivat vierailta avauserän tavoin parhaimmistoa. Tappara jatkoi avauserässä nähtyä vahvaa peliään. Vieraat tulivat toiseen erään kuitenkin paremmin kaukaloon, mutta Christian Heljanko selvisi vaivatta laukauksista.

Merelä laukoi ylivoimalla illan toisen osumansa ylivoimakuvion päätteksi, jossa kapellimestareina olivat Valtteri Kemiläinen ja illan toisen syöttöpisteensä napannut Savinainen. Vieraat saivat erässä illan toisen ylivoimansa, joka ei tuonut joukkueelle avausmaalia.

Rissasen maali oli laiha lohtu KalPalle ottelun parhaasta erästä

Kolmas kaksikymppinen oli KalPalta ottelun parhain, koska isäntäjoukkue höllensi otettaan valmistautuen viikonlopun otteluihin. Tappioputkensa väkevällä pelillä katkaissut Tappara on ollut KalPalle haastava vastus Tampereella, sillä viimeksi kauden 2020-2021 puolivälierissä KalPa voitti vieraskaukalossa kirvesrinnat.

Peli palasi kolmannessa erässä vauhdikkaaksi, eikä erän aikana paljon pelikatkoja vietetty. Kotijoukkue puolusti mestarillisesti johtoasemaansa, mutta muutamia hätäisiä mahtui myös mukaan. Kolmannen erän ensimmäistä maalista vastasi Jaakko Rissanen, joka survoi kauden kahdennentoista maalinsa ohi Heljangon. Rissasen maali ei jäänyt erän ainoaksi, sillä Casimir Jürgens ratkaisi ottelun laukomalla kiekon tyhjään KalPa-maaliin.

KalPalle tuli lisämaaliin mahdollisuus, kun Geoff Platt vippasi kiekon katsomoon loppuhetkillä. Hyökkääjän rangaistuksen aikana vierasjoukkue pelasi ajoittain heikkoa ylivoimaa, eikä Heljangolla ollut vaikeuksia pitää maalia puhtaana.

Päätössummerin soitua isännät tuulettivat kannattajiensa kanssa kuudetta perättäistä KalPa-voittoa. Nokia-areenalla KalPa ei ole voittanut Tapparaa kertaakaan, sillä joukkueiden neljä kohtaamista uudella areenalla on päättynyt tamperelaisten juhliin.