HIFK:n pisteputki sai jatkoa − Eronen ratkaisi Pelicans-voiton jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Teemu Eronen nousi ottelun jatkoaikasankariksi.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
HIFK:n ja Pelicansin ottelu oli pitkään vierasjoukkueen hallussa, ja pelin 58. minuutille asti näytti siltä, että täysi pistepotti matkaa Lahteen. HIFK nousi kuitenkin jatkoajalle, jossa Teemu Eronen ampui vieraiden 3−2-voittomaalin.

HIFK oli noussut kahden maalin takaa tasoihin, mutta yritys oli valua hukkaan aivan pelin viimeisillä sekunneilla. Otto Paajanen oli ottanut rangaistuksen ja ylivoiman aikana jo kertaalleen maalinteossa onnistunut ruotsalaishyökkääjä Lars Bryggman osui maalivahti Roope Taposen kierrettyään tolppaan. Se pelasti HIFK:n siinä vaiheessa, ja edessä oli jatkoaika.

HIFK selvisi alussa kolmella neljää vastaan pelatusta alivoimasta. Tämän jälkeen Otso Rantakari iski poikittaisella Otto Kivenmäkeä harmistuneena edellisestä tilanteesta, jossa Rantakarin mielestä olisi pitänyt antaa vastaavasta rikkeestä rangaistus Pelicans-pelaajalle.

Ylivoima ehti kulua reilun minuutin, ennen kuin Teemu Eronen laukoi ranteella ratkaisun vasempaan yläkulmaan. Maali oli Erosen kauden kolmas, ja kaikki ovat syntyneet HIFK:ta vastaan.

− Ei ole hirveästi neljäkolmosta tullut. Vähän puhuttiin, että huonolla jäällä aletaan syöttelemään ja hieromaan. Sovittiin, että koitetaan vain laukoa tarpeeksi monta kertaa, ja nyt meni sisään, Eronen näki ratkaisun C Moren haastattelussa.

Ottelun alku oli varsin rauhallinen. Ensimmäinen maali syntyi tilanteesta, jota ei erityisesti voinut pitää maalipaikkana. Anton Myllärin laukaus kimposi Aatu Jämsenin kautta yllättäen täysin Taposen.

Lisämaalit olivat lähellä erän toisella puoliskolla, kun ensin Taponen pysäytti Leevi Tukiaisen ja sen jälkeen Patrik Bartošák Eetu Koivistoisen. Tšekkivahti ehti jopa tuuletella torjuntaansa pelin ollessa käynnissä. Erä eteni kaikkiaan erittäin nopeasti ja päättyi lahtelaisten maalin johdossa.

Toisessa erässä Pelicans sai ensimmäisellä minuutilla ylivoiman, muttei onnistunut hyödyntämään sitä. HIFK painosti hetken alivoiman päätyttyä, mutta sen jälkeen Pelicans sai hyvän otteen, varsinkin kun HIFK joutui pariin kertaan vetämään pitkän kiekon ja siten pitämään kentällisensä jäällä.

Myös toinen erä eteni erittäin nopeasti. Pelicansin Tyler Kelleher hankki liikkeellään ylivoiman, joka ehti juuri päättyä ennen kuin Bryggman ohjasi Elias Vilénin laukauksen suoraan ilmasta maaliin. HIFK ei saanut peliään kunnolla kulkemaan toisessa erässä, ja näin toisen erän päätyttyä taululla olivat lukemat 0−2.

HIFK sai tarvitsemansa kavennusmaalinsa heti kolmannen erän alkuun, kun Eetu Koivistoisen b-pisteiden takaa lähtenyt rannelaukaus ohitti maskissa olleen Bartošákin. Erän seitsemänellä minuutilla HIFK:lle avautui tilaisuus ylivoimapeliin. Pelicansin aktiivinen alivoima teki kuitenkin yritykset tyhjiksi.

Toinen ylivoima heti perään oli niin ikään tulokseton, ja se päättyi Victor Berglundin ottamaan rangaistukseen. Tilanteen käännyttyä HIFK-alivoimaksi kotijoukkue pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Bartošák pysäytti Iiro Pakarisen.

HIFK tuli tasoihin kolme minuuttia ennen loppua. Heti aloituksen jälkeen Rantakari antoi levityssyötön ja Ilari Melart laukoi suoraan kiekon maaliin.

− Tosi hyvä tulos kahden erän jälkeen, mutta liian helposti annettiin kaksi maalia. Olemme kuitenkin tyytyväisiä kahteen pisteeseen, Eronen totesi.

Jatkoajalla Pelicans pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahdesti, ja jälkimmäisen aikana Eronen ampui ratkaisun. Tappiosta huolimatta HIFK sai pisteen, ja näin joukkueen pisteputki on 13 ottelun mittainen. Liigahistoriassa vain syksyllä 1979 HIFK on yltänyt pitempään putkeen, sillä silloin se keräsi pisteitä 16 peräkkäisestä ottelusta. Pelicansille voitto oli puolestaan toinen peräkkäinen pitkän vaikean jakson jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo