KalPa-puolustaja Jesper Mattila istuu Suomen suurimman urheilijarahaston hallituksessa − "Meillä on varallisuutta 60 miljoonaa euroa"

LIIGA / Haastattelu
Jesper Mattila pelaa kolmatta kauttaan KalPan riveissä.
Kuva © Jarno Hietanen

KalPan puolustaja Jesper Mattila, 25, oli pettynyt koko joukkueen suoritukseen, kun kuopiolaiset tekivät eilen hukkareissun Tapparan vieraaksi. Tappara nujersi KalPan 4−1 ja oli selvästi parempi joukkue jäällä.

− Harvoin on näin surkea koko porukka. Meillä oli näennäinen kiri kolmannessa erässä. Se päätöserä oli ehkä inasen parempaa peliä kuin kaksi ensimmäistä erää, Mattila arvioi.

KalPa oli ennen Tampereen-vierailua neljän ottelun voittoputkessa ja noussut sarjataulukossa viidenneksi. Mattila näkee KalPan hyviin otteisiin selvät syyt.

− Olemme parantaneet paljon erikoistilannepelaamista, Juha Jatkola on ollut todella hyvä maalissa ja itseluottamus on kasvanut onnistumisten kautta.

Taistelu pudotuspeliasetelmista käy tiukkana eikä KalPalla ole Mattilan mukaan varaa jatkossa Nokia-areenalla nähtyyn ohipeliin.

− Runkosarjassa tavoite on ilman muuta kuuden parhaan joukkoon. Tämä ilta oli hyvä esimerkki siitä, että yhtään ohi-iltaa se tavoite ei kestä. Jokainen sarjapiste on tiukassa pudotuspelitaistelussa tärkeä.

Eilinen Tappara-vierasottelu meni Jesper Mattilan mukaan koko KalPa-joukkueelta penkin alle.
Kuva © Jarno Hietanen

Joulukuun käsimurtuma on historiaa

Ilves-kasvatti Mattila oli hiljattain noin seitsemän viikkoa poissa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi. Tappara-vierasottelu oli hänelle neljäs peli poissaolon jälkeen.

− Minulta murtui käsi Hämeenlinnassa 3. joulukuuta. Se piti leikata ja raudoittaa. Nyt tuntuu taas hyvältä. Hyvä, että pääsin takaisin vielä tähän runkosarjan loppuun ja sitten pudotuspeleihin.

Mattila pelaa Kuopiossa kolmatta kauttaan. KalPa-aika on antanut hänelle paljon.

− Ensimmäinen vuosi oli hyvä debyytti Liigaan. Toinen vuosi oli vaikea loukkaantumisten vuoksi. Nyt kolmas vuosi alkoi todella hyvin siihen joulukuun loukkaantumiseen asti. Erityisesti oma leipätyöni eli puolustaminen on onnistunut.

− Kiekollisessa hyökkäyspelissä on vielä kehitettävää. Minulla on siihen taitoa, mutta uskallusta pitää saada siihen enemmän.

Ensi kauden kattava sopimus KalPan kanssa rauhoittaa Mattilaa keskittymään pelaamiseen. Jossakin vaiheessa tarkoitus on kuitenkin pelata ulkomailla.

− Katsotaan, miten aikanaan asiat menevät, mutta tietenkin eteenpäin haluan ja ulkomaille suuntautuvat tavoitteet.

Jesper Mattila pyrkii saamaan lisää uskallusta kiekolliseen hyökkäyspeliinsä.
Kuva © Jarno Hietanen

Toinen vuosi alkoi Suomen Jääkiekkoilijat ry:n alaisen säätiön hallituksessa

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puitteissa toimii vuonna 1983 perustettu Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiö. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea nykyisten ja entisten jääkiekkoilijoiden koulutusta sekä sopeutumista urheilu-uran jälkeiseen elämään.

Jesper Mattila aloitti nyt toisen vuotensa säätiön hallituksessa, joka hallinnoi Suomen suurinta urheilijarahastoa.

− Tuloverolain mukaan urheilijalla on oikeus rahastoida rahaa urheilijarahastoon ja nostaa peliuran päätyttyä sitä pois.

− Obsido Oy hoitaa siinä varainhoitoa. Me olemme siinä hallituksena puolestaan vähän kumileimasen roolissa: hallitus konsultoidaan tiettyihin päätöksiin, jotka pitää tehdä. Mutta tässä roolissani saan ammattilaisilta paljon oppia.

Säätiön rahasto on Suomen ylivoimaisesti suurin urheilijarahasto.

− Meillä on varallisuutta noin 60 miljoonaa euroa ja varmaan 80 prosenttia siitä varallisuudesta, mitä Suomen eri urheilijarahastoissa on. Jääkiekkoilijoilla on kaksi muutakin rahastoa: alumnisäätiöllä omansa ja sitten on eräs kolmas. Jääkiekkoilijat on toki ylivoimaisesti suurin rahastoiva urheilijaryhmä.

Mattilalla on kutsumusta rahoitusalalle, sillä hän opiskeli rahoitusta pelatessaan NCAA-yliopistosarjassa Boston Collegessa (2016−2020).

− Sijoitan myös aktiivisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle