Loukkaantumisen selättänyt Juuso Ikonen tuo Tapparaan luisteluvoimaa – "Ei tässä joukkueessa heikkoja pelaajia olekaan"

LIIGA / Haastattelu
Juuso Ikonen haluaa auttaa Tapparaa menestymään.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparaan loppukauden mittaisella sopimuksella tullut Juuso Ikonen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen Tapparan kukistettua KalPan lukemin 4–1. Ennen eilistä peliä Ikonen oli pelannut kauden aikana vain kahdessa ottelussa, joten pitkän pelitauon jälkeen kiekkoilusta oli helppo nauttia.

Loppukaudeksi Tapparan hyökkäystä vahvistamaan tullut Juuso Ikonen oli mielissään joukkueen pelaamisesta tiistai-illan 4–1-voitossa KalPaa vastaan.

– Hyvä peli kokonaisuudessaan meiltä, varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä. Puolustimme voittoa hyvin ja oli ihan mallikas peli meiltä.

Jo ensimmäisessä erässä kahden maalin karkumatkalle karannut Tappara oli vahva isäntä eivätkä vierailijat mässäilleet vaarallisilla maalintekopaikoilla. Ikonen myöntää Tapparan hieman kadottaneen otettaan kolmanteen erään, vaikka tekopaikkoja ei vastustajalle lopulta liikaa siunaantunutkaan.

– Oma hyökkäyspelimme ehkä vähän jäi, mutta hyvä voitto silti.

Illan vastustajakin sai Ikoselta kehut.

– Yleensä KalPa on luisteluvoimainen joukkue ja niin oli tänäänkin. Laatujengi oli vastassa, Ikonen sanoo.

Ikonen pelasi Tapparan nelosketjussa yhdessä Topi Rönnin ja Kristian Kuuselan kanssa. Jääaikaa kolmikolle kertyi hieman alle 13 minuuttia. Ketju suoriutui Ikosen mielestä varsin mallikkaasti ja peli sujui hyvin. Kuusela olikin Ikoselle jo entuudestaan hyvin tuttu kaveri.

– Krissen tietää kaikki, hän osaa kyllä pelata. Krissehän oli aikanaan ketjukaverina myös debyytissäni.

– Topi taas on taitava ja lupaava nuori jätkä, Ikonen kertoo ketjun keskushyökkääjästä.

Ikoselle saattaa olla heti paljon vastuuta tiedossa, kun Tapparan otteluohjelma on kiireisimmillään ja kolme pelaajaa lähtee EHT-turnaukseen edustamaan Leijonia. Ikonen ei kuitenkaan murehdi tästä mahdollisesti aiheutuvaa ketjurulettia.

– Ei tässä joukkueessa heikkoja pelaajia olekaan, hän toteaa.

Ikonen on ollut joukkueen mukana vasta kaksi päivää, mutta kentällä se ei näkynyt.
Kuva © Jarno Hietanen

Takaisin kaukaloon

Syksyllä Ikonen tuli Tapparaan paikkaamaan loukkaantumisia kahden viikon mittaisella sopimuksella. Hän ehti kuitenkin pelata vain kaksi ottelua ennen kuin loukkaantui itse. Noissa kahdessa ottelussa miehen tilille kirjattiin yksi syöttöpiste.

Syyskaudella tulleen loukkaantumisen jälkeen Ikonen ei ole pelannut laisinkaan. Nyt mies viilettää jälleen "tutussa" joukkueessa.

– Todella kivalta tuntui pelata.

"Todella kivalta tuntui pelata"

28-vuotias Ikonen oli joukkueen suorituksen lisäksi melko tyytyväinen omaan tekemiseensä. Ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen oli sellainen, josta on Ikosen mukaan hyvä lähteä rakentamaan loppukautta ajatellen.

Ikonen kertoo pitkän tauon ainakin vielä hieman vaikuttaneen otteisiinsa, mutta uskoo ruosteen katoavan pelien kertyessä. Viimeisimmän kuukauden hän vietti harjoitellen jäällä yksinään, joten ihan sormia napsauttamalla ei parasta suoritusta saa irti.

– Olisi voinut mennä paremminkin, mutta olisi voinut mennä huonomminkin, hän analysoi ottelun antia.

Mutta mitä Juuso Ikonen tuo Tapparan jo kovin vahvaan joukkueeseen?

– Koetan tuoda energiaa ja luisteluvoimaa sekä sitä kautta myös kiekonriistoja. Kiekon liikuttaminen ja syöttäminen on omia vahvuuksiani, vaikka ne tänään pelaamattomuuden takia ehkä jäivät vähän piippuun, Ikonen kuvailee itseään.

Tärkeimmät pelit ovat vielä pelaamatta

Kovimmat ottelut ovat vasta edessä. Niin Ikonen kuin koko muu joukkue pyrkii olemaan parhaimmillaan tosipelien alkaessa. Erityisesti Ikosen kokeman pidemmän loukkaantumisen jälkeen on jaksettava tehdä töitä pelin kehittämiseksi.

Tapparan pelillisiin kehityskohtiin tai painopisteisiin Ikonen ei vielä osaa tarkemmin ottaa kiinni, sillä mies on ehtinyt olla vasta kaksi päivää joukkueen matkassa. Tapparan tavoite on kuitenkin selvä, eivätkä Ikosen omatkaan tavoitteet juuri siitä poikkea.

– Tosi hienoa olisi voittaa jotakin!

Alle 20-vuotiaiden MM-kultaakin voittanut Ikonen pyrkii olemaan joukkueelleen hyödyksi. Hänen mielestään joka päivä pitää tehdä parhaansa, jotta oman pelin kehittäminen on ylipäätään mahdollista.

– Totta kai haluaa kokea itsensä tärkeäksi ja vaikuttaa joukkueen suorituksiin.

Alle 20-vuotiaiden MM-kulta Ikoselta löytyy, mutta Suomen mestaruus vielä puuttuu.
Kuva © Jarno Hietanen

Ikosen pikkuveli Joni Ikonen edustaa tällä kaudella Lahden Pelicansia ja on tehnyt tähän mennessä jo 27 tehopistettä. Ikosella oli aikaa seurata pikkuveljensä edesottamuksia, kun joutui itse olemaan sivussa tositoimista. Nuoremman Ikosen onnistumisia on ollut ilo seurata.

– Kyllä mä aika monta peliä olen katsonut.

– Yleensä kun itse pelaa, niin ei edes jaksa seurata muita pelejä. Kyllä osaa taas tauon jälkeen arvostaa, että pääsee itsekin pelaamaan, Ikonen kertoo.

Ikosen veljekset eivät enää tällä kaudella ehdi kohtaamaan toisiaan kaukalossa, ainakaan runkosarjan puitteissa. Täysin poissuljettuna Ikonen ei näe tilannetta, jossa veljekset pelaisivat vielä joskus samassa joukkueessa.

– Varmaan olisi ihan kivaa, mutta en tiedä murehtisinko liikaa sitä, mitä se pikkuveli touhuaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle