Tappara aloitti jäähyilyllä ja lopetti maalimässäilyllä

LIIGA / Raportti
Petteri Puhakka aloitti Tapparan maalitalkoot.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tappara ei jättänyt lopulta mitään mahdollisuuksia kotijoukkue Pelicansille tiistaina Lahdessa. Vielä avauserässä Tappara jäähyili monta kertaa, mutta toisesta erästä eteenpäin peli oli kirvesrintojen näytöstä ja voittolukemat kirjattiin Tapparalle 5−0.

Tapparan voiton avaimet olivat ottelun alkupuolella loistavasti toimineessa alivoimassa. Pelicans pääsi yrittämään ottelun avausmaalia neljä kertaa ylivoimalla, mutta lahtelaiset eivät onnistuneet. Sen kruunuksi neljännen rangaistuksen loppusekunneilla nähtiin hyökkäysalueelta Pelicansilta sekoilu, joka päättyi takaiskumaaliin viisi sekuntia sen jälkeen, kun Veli-Matti Savinainen oli päässyt takaisin jäälle.

Kun vielä 19 sekuntia myöhemmin Tappara iski toistamiseen, oli pelin suunta muttunut lopullisesti eikä Pelicansista ollut enää vastaamaan. Christian Heljanko tarvitsi nollapeliinsä 14 torjuntaa, joista yhdeksän tuli ottelun ensimmäisessä erässä.

Tapparan voitto oli koko Liiga huomioiden jaetusti kauden suurin vierasvoitto peleissä, joissa kotijoukkue on jäänyt nollille. Ilves haki samoin lukemin voiton Mikkelistä marraskuun alussa.

Tappara hallitsi pelin ensi minuutteja, mutta Jonathan Davidssonin rysty-yritystä parempaa tilaisuutta vierasjoukkue ei saanut. Laukaukset lähtivät kaukaa, ja Pelicans-pelaajat olivat tarkkoina mahdollisten irtokiekkojen varalta.

Tämän jälkeen peli tasaantui, mutta hyökkäykset tyrehtyivät pitkälti keskialueelle molemmin puolin. Pelicans pääsi ensimmäisenä pelaamaan ylivoimaa, kun Tapparalla oli kuusi pelaajaa kentällä, mutta kotijoukkue ei onnistunut. Tuloksettomia olivat myös Pelicansin toinen ja kolmas ylivoima, joista Petteri Puhakan kaksiminuuttinen jatkui tosin myös pelin toiseen erään.

Toiseen erään Pelicans sai jo neljännen ylivoimansa, mutta se päättyi katastrofiin. Joni Ikosen syöttö tuli Teemu Erosen luistimiin, ja tilanne jatkui Jonathan Davidssonin ja Puhakan lähtiessä kaksistaan karkuun. Tilanne johti Puhakan tekemään maaliin. Seuraavassa vaihdossa verkko pölisi uudestaan lahtelaisten päädyssä, kun Kristian Tanus pääsi sijoittamaan paluukiekon tyhjään maaliin.

Pelicans otti toisen maalin jälkeen aikalisän, mutta pelin suunta ei muuttunut. Leevi Tukiaisen rangaistuksen joukkue sentään kesti. Erän loppupuolella pelin taso laski ja ottelusta tuli hiukan katkonaista. Tapparan skandinaaviketju Davidssonin veljesten ja Philip Granathin voimin järjesti joitakin paikkoja, mutta Patrik Bartošák kesti ja näin toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Kolmanteen erään ketjujaan muuttanut Pelicans tuli vahvasti. Toivottua tulosta se ei kuitenkaan tuonut. Bartošák otti pelikatkon Tapparan omasta päästä lähettämästä purkukiekosta ja vain 14 sekuntia myöhemmin kirvesrinnat viimeistelivät kolmannen maalinsa. Jori Lehterä siirsi yhdellä kosketuksella Tanukselle, joka pääsi tekemään ottelun toisen maalinsa.

Maksim Matushkin kaunisteli lukemia vielä Tapparan neljännellä osumalla, minkä jälkeen peli oli ratkaisu. Kristian Kuusela viimeisteli vieraille vielä yhden maalin, ja näin pelin päättyessä taululla olivat lukemat 0−5.

Pelicansilla on vaikea vaihe menossa, sillä edellisen seitsemän ottelun aikana lahtelaiset ovat voittaneet vain KooKoon. Tapparan meno on sen sijaan vahvaa, sillä tämän vuoden aikana pelatuista kahdeksasta Liiga-ottelusta se on voittanut seitsemän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo