Waltteri Merelä nautti joka hetki paluustaan – "Se oli hyvä heittää suoraan syvään päähän"

LIIGA / Haastattelu
Waltteri Merelä palasi pitkältä sairaslomalta tositoimiin.
Waltteri Merelä teki paluun tositoimiin, kun Tappara kävi nappaamassa Lahdesta vakuuttavan 5–0-voiton Pelicansista. Hyökkääjä nautti joka hetkestä jäällä.

Waltteri Merelä palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen tositoimiin. Hyökkääjä loukkaantui vaarallisesti EHT-turnauksessa marraskuussa, kun hyökkääjä sai luistimesta viillon käteensä. Nyt mies oli jälleen pelikuntoinen, kun Tappara kävi Pelicansin vieraana Isku Areenalla.

– Olin todella innoissani. Tänään nautin joka hetkestä. Kyllä elämästä on jotain selkeästi puuttunut. Vaikka jääkiekko on elämässä tärkein turha asia, se on kuitenkin todella iso elämää. Tämä on se laji, josta saa sellaisia kiksejä, joita ei muualta saa, Merelä summasi.

Tänään Merelä palasi keskushyökkääjän roolissa tamperelaisten ykköskenttään Petteri Puhakan ja Niko Ojamäen keskelle. Paluuottelu kentälle joukkueen osalta sujui erinomaisesti, kun Tappara otti vakuuttavan 5–0-voiton Pelicansista.

– Vähän vaikea oli alku ottelulle. Siinä hienosti pystyttiin hoitamaan alivoimat pois. Sen jälkeen lyötiin jalkaa kaasulle. Tässä oli hieno seurata sivusta otteluita. Jokainen jätkä pelaa hienosti ja hyvin kimpassa tällä hetkellä.

Joukkue tylsytti kahdessa viimeisessä erässä Pelicansin täysin. Hyökkääjä antaakin puolustuspelaamiselle täydet pisteet. Samanlaisia otteita vaaditaan myös viikonlopun otteluista joukkueelta.

– Puolustettin tänään todella hyvin. Vastustaja ei ollut tänään varmaan parhaimmillaan. Ei alistuttu siihen heidän rytmiinsä, vaan pidettiin se oma tempomme ottelussa päällä. Alivoima oli todella hyvää, kun melkein kahdeksan minuuttia pelattiin putkeen, eikä päästetty sillä yhtään maalia.

– Viime kaudella taisin pelata yhden tai kaksi erää keskushyökkääjänä, sitä ennen on
varmaan jotain kymmenen vuotta aikaa, kun viimeksi pelasin keskushyökkäjänä.Ehkä tämä pelipaikka ei ole leipälaji itselle, mutta sinne mennään, mihin käsketään.

Paluu kaukaloon tapahtui heti uudessa roolissa

Merelästä marinoitui Liiga-tason pelaaja juuri Lahdessa, kun hyökkääjä edusti kolmen kauden ajan lahtelaisseuraa. Paluustaan hyökkääjältä jäi selkeästi hyvä mieli, kun myös huumoria mahtui mukaan haastatteluun.

– Ihan hyvältä tuntui fyysisesti. Tässä on treenattu ja luisteltu paljon, niin tiesin, että kunto varmasti riittää. Ennen minulla oli vain huonot jalat, mutta nyt minulla on myös vähän huonot kädet. Pitää saada ne toimimaan yhdessä paremmin.

Toisaalta Merelä tiedostaa myös, että pelaaminen ei ole heti täysin samalla tasolla, kuin ennen hänen loukkaantumistaan.

– Tässä pitää antaa itselle myös aikaa. Ei tässä kannata lisää stressata, kun siitä menee ainoastaan pää jumiin. Yritän pelata koko ajan paremmin kevättä kohti.

Merelä on totuttu näkemään laitahyökkääjän paikalla, mutta tiistaina Pelicansia vastaan EHT-tasolle noussut hyökkääjä pelasi poikkeuksellisesti keskushyökkääjänä. Edellisestä kokonaisesta pelistä sillä paikalla oli vierähtänyt aikaa.

– Viime kaudella taisin pelata yhden tai kaksi erää keskushyökkääjänä, sitä ennen on varmaan jotain kymmenen vuotta aikaa, kun viimeksi pelasin tällä paikalla. Ehkä tämä ei ole se leipälaji itselle, mutta sinne mennään, mihin käsketään.

– Valmentajat kokivat, että tänään täytyi pelata keskushyökkääjänä. Se oli hyvä heittää suoraan syvään päähän, eikä mihinkään lastenaltaaseen tarvinnut mennä räpiköimään aluksi.

Tappara kohtaa seuraavassa pelissään Nokia Arenalla paikallisottelussaan Ilveksen, josta jälleen odottelaan täyden hallin tukea molemmille joukkueille. Ottelusta Merelä odottaa hyvin toisenlaista kamppailua pisteistä.

– Todella erilainen ottelu on edessä. Tulee ihan erilainen vauhdin ja kamppailun osalta  ottelu. Henkinen ja fyysinen puoli tulee olla ihan tikissä. Tuossa jätkät ovat pelanneet todella kovia pelejä, eli nyt ladataan ja huilataan pari päivää.

» Lähetä palautetta toimitukselle