TPS siirtyi askeleen lähemmäksi pudotuspelien kotietua – JYPin pudotuspelihaaveet hupenivat entisestään

Aarne Intonen teki TPS:n ensimmäisen osuman.
Kuva © Tiia Mahkonen
Turkulaiset jättivät JYPin pisteittä kolmannen kerran tällä kaudella. TPS voitti kotiyleisönsä edessä jyväskyläläiset luvuin 3–1.

TPS otti kotivoiton vahvan päätöserän turvin. Joukkue oli ottelussa ajoittain pahasti pyörityksessä, mutta turkulaiset näyttivät lopulta, miksi he ovat vahvasti taistelemassa pudotuspelien kotiedusta.

JYPin maalintekotehokkuus ei ollut riittävällä tasolla, ja tästä syystä pudotuspelijuna karkasi tappion myötä entistä kauemmaksi.

Avauserän alkupuoliskolla JYP tarjosi kiekonmenetysten kautta kotijoukkue TPS:lle loistavia maalintekopaikkoja. Heti minuutin pelin jälkeen Josh Tevesin harhasyötöstä Lauri Korpikoski pääsi huippupaikalle, mutta JYPin maalivahti Veini Vehviläinen torjui yrityksen.

Erän ainoan maalin teki jyväskyläläisten kapteeni Robert Rooba, joka siirtyi osumallaan jakamaan Liigan kaikkien aikojen virolaisten pistepörssin kärkisijaa yhdessä Siim Liivikin kanssa.

Ylivoimat toisessa erässä toivat JYPille yli kahden minuutin hyökkäyspään pyörityksen, TPS:lle puolestaan tasoitusosuman, jonka viimeisteli rannelaukauksellaan Aarne Intonen.

Turkulaiset olivat ylivoimamaaliinsa asti pirteämpi joukkue, mutta osuman jälkeen JYP lisäsi kierroksia ja sai loistavia paikkoja etenkin erän viimeisellä viidellä minuutilla. Maalivahti Lassi Lehtinen sekä maaliraudat pitivät lukemat tasoissa.

Kotiyleisö sai riemun aihetta päätöserässä. Turkulaiset vyöryttivät hyökkäyksiä vahvasti Vehviläisen maalille, kun taas JYP sai hyvin vähäisesti laukauksia Lehtisen maalille.

TPS sinetöi ottelun kahdella nopealla maalilla: ensin kultakypärä Arttu Ilomäki katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman putkensa ja hetkeä myöhemmin JYPin kiekon menetyksen seurauksena Michael Dal Colle veivasi taidokkaasti turkulaiset kahden maalin johtoon.

JYP haki kavennusta ilman maalivahtia tuloksetta, joten pisteet jäivät Turkuun luvuin 3–1.

TPS suuntaa heti huomenissa kohti Hämeenlinnaa, JYPin seuraava ottelu on perjantaina Sportia vastaan.