Vierasjoukkue SaiPa maksoi kovaa hintaa virheistään – Pelicansin Jiří Smejkalille viiden tehopisteen ilta

LIIGA / Raportti
Pelicans oli illan ottelussa tehokas.
Pelicansin ja SaiPan välinen kohtaaminen tarjosi kymmenen maalia, kuumia tunteita ja isoja rangaistuksia. Lopulta täydet kolme pistettä jäi Lahteen.

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, kun peli soljui päädystä päätyyn kummankin joukkueen hieman ylipelatessa tilanteita. SaiPa sai ottelun ensimmäisen ylivoiman heti erän alkuun, mutta maali jäi syntymättä.

Vajaa viisi minuuttia ehti kulumaan, kun Pelicans pääsi kokeilemaan vuorostaan ylivoimapelaamista SaiPan Kalle Maalahden taklattua ylivoimalla alueelle viennin aikana Pelicansin Miika Roinetta päähän 2+10-minuutin rangaistuksen arvoisesti. Roine ei pelannut ottelussa taklauksen jälkeen. Pelicansin pakkopeli pyöri paremmin, mutta yhtä kaikki: tuloksetta.

Kamppailun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 11.41, kun Otto Kivenmäki laukoi kiekon hieman onnekkaan hyökkäyksen päätteeksi ohi Juho Markkasen. Kyseessä oli kotijoukkueen ensimmäinen laadukas maalipaikka tasaviisikoin.

Peli eteni hyvän tovin ilman tapahtumia, kunnes SaiPa onnistui tasoittamaan ottelun Roni Karvisen maalin muodossa vajaat neljä minuuttia ennen avauserän päättymistä.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Rikkonainen peli jatkui myös toisessa erässä. Jäähyjä jaettiin reilusti ja Pelicansin pelaavasta miehistöstä putosi jälleen kaksi pelaajaa.

SaiPan Joel Olkkonen sai suihkukomennuksen laitataklauksesta, joka kohdistui Pelicansin Juuso Jämseniin. Tällä kertaa lahtelaisten ylivoima toimi, sillä ylivoima ehti vanheta vain kymmenen sekuntia ennen Iikka Kangasniemen ylivoimaosumaa.

Viiden minuutin ylivoima ehti vanheta vain 35 sekuntia, kunnes Pelicansin kultakypärä Lukáš Jašek sai rangaistuksen kampituksesta ja peli jatkui tasavajaalla.

Toisen erän ylitettyä puolivälin Pelicansin Alex Lindroos poistui pukukopin puolelle loukattua itseään. Lindroos taklasi laidan lähettyvillä SaiPan Ville Petmania ja Lindroos  talutettiin lopulta ulos kaukalosta.

SaiPa loi pelillisesti sekavassa toisessa erässä enemmän maalipaikkoja ja sai lopulta myös palkinnon, kun Joona Huttula tasoitti lukemiksi 2−2.

Jyvät erottuvat akanoista

Kolmas erä oli vierasjoukkueelta laadukas esitys pelillisesti. SaiPa hallitsi kiekkoa, hyökkäsi laadukkaasti ja loi runsaasti paikkoja, mutta tästä huolimatta se oli äärimmäisen virhealtis, mikä maksoi Pekka Virran suojateille liikaa. Nimittäin se missä Pelicans oli runsaasti parempi oli se tärkein asia, eli viimeistely. Neljä tehtyä maalia päätöserässä takasivat Pelicansille jo viidennen peräkkäisen voiton.

Lahtelaiset ovat viime aikoina kyenneet voittamaan pelejä, vaikka ovatkin olleet ajoittain pitkiäkin aikoja puolustuskannalla. Tästä iso kiitos kuuluu joukkueen maalivahtiosastolle. Joukkueen pelaamisessa on kuitenkin runsaasti petrattavaa. Pelicans kohtaa seuraavaksi vieraissa KooKoon ensi viikon perjantaina.

SaiPalla taas on ollut vaikeampaa tuloksenteossa, vaikka peli periaatteessa toimii kohtuullisesti. Tappio oli SaiPalle jo kuudes peräkkäinen. Viidessä aiemmassa ottelussa joukkue on viimeistellyt vaivaiset viisi maalia. Pitkä tauko peleistä tekee joukkueelle varmasti hyvää, kun SaiPa kohtaa ensi perjantaina kotonaan Mikkelin Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo