Jukurit jatkoi KalPan kurittamista − Tommi Miettisen ilta päättyi katsomokomennukseen

LIIGA / Raportti
KalPa-luotsi Tommi Miettinen komennettiin katsomon puolelle
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Jukurit ja KalPa kohtasivat lauantai-iltana kauden viidennessä Savon paikalliskamppailussa. Jukurit oli kotonaan lopulta parempi lukemin 4−1. Mikkeliläiset ovat voittaneet jokaisen Savon paikalliskamppailuista tällä kaudella.

Kauden viidenteen Savon paikalliskamppailuun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset. Joukkueet kohtasivat eilen Kuopiossa ja tänään heti perään samat joukkueet olivat vastakkain Mikkelissä. Jukurit oli eilisessä ottelussa parempi lukemin 3−1.

KalPalla oli otteluun lähdettäessä paljon hampaankolossa, sillä Jukurit oli voittanut ennen ottelua kauden kaikki neljä keskinäistä kohtaamista. 

Tämän illan ottelussa Jukurit oli jälleen KalPaa vahvempi, tällä kertaa lukemin 4−1. Jukurit pääsi vauhdikkaassa avauserässä jo 3−1 -johtoon, ja malttoi pitää johtoasemastaan kiinni rauhallisella ja älykkäällä pelaamisellaan läpi ottelun. Isännät iskivät loppulukemat lopulta ylivoimalla, kun KalPa-luotsi Tommi Miettinen menetti malttinsa ansaiten samalla katsomokomennuksen. 

Ottelussa juhlittiin myös Jukureiden hyökkääjää Jani Tuppuraista, joka sai keskiviikkoiltana Jyväskylässä täyteen 800 liigaottelua. Tuppurainen kantoi ottelussa poikkeusluvalla pelinumeroa 800. 

Vauhdikas avauserä tarjosi neljä maalia

Jukurit sai eilisen ottelun tapaan myös tähän otteluun vahvan lähdön. Ensin noin viiden minuutin pelin jälkeen Jukureiden Markus Oden iski Oliver Larsenin laukauksesta tulleen irtokiekon maalin edestä sisään. Tästä maalista edettiin vain kolme minuuttia, kun Jukurit iski toistamiseen. Tällä kertaa Oden oli lähettämässä kiekkoa maalille, ja kokenut Anssi Löfman ohjasi kiekon maaliin. KalPan valmennus reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän. 

KalPa pääsi aikalisänsä jälkeen otteluun paremmin mukaan. Erän puolen välin kohdalla KalPa sai pitkän hyökkäyksen isäntien päätyyn, mikä johti lopulta kotijoukkueen rangaistukseen. Ylivoimalla Aapeli Räsänen pääsi kääntämään maalin edestä kiekon ovelasti ohi eilen huippupelin pelanneen Oskari Salmisen

KalPa hallitsi ottelua vahvasti kavennusmaalinsa jälkeen. Vieraat pääsivät muun muassa toistamiseen ylivoimalle, mutta maali jäi hyvästä pyörityksestä huolimatta uupumaan. Hallinnan katkaisi kuitenkin Jukureiden Jarkko Immonen, kun erää oli pelaamatta reilut kolme minuuttia. Kokenut hyökkääjä iski kiekon kovalla laukauksella maalin etuyläkulmaan Pekka Jormakan syötöstä. 

Avauserä oli vaikea etenkin kolmen viikon tauon jälkeen vieraiden maalilla aloittaneelle Eero Kilpeläiselle. 36-vuotias maalivahti torjui avauserässä kuudesta maalia kohden tulleesta laukauksesta ainoastaan kolme. 

Jukurit ratkaisi Tommi Miettisen hölmöilystä

Ottelun toinen erä oli hyvin tasainen ja maaliton. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä erässä, ja etenkin KalPa sai aikaan useampia pidempiä hyökkäysjaksoja. Jukurit kuitenkin puolusti johtoaan tarkasti ja älykkäästi läpi erän, eikä KalPa päässyt juurikaan esimerkiksi maalin edustalle. Jukureiden Šimon Stránský hankki kotijoukkueelle erässä yhden ylivoiman, mutta KalPa selvitti sen ilman suurempia ongelmia. 

Ottelun toisessa erässä kentällä nähtiin myös tunnetta, kun useampi maalinedustilanne päättyi välien selvittelyihin. KalPan puolelta näissä tilanteissa saattoi purkautua myös pientä turhautuneisuutta tämän hetken tilanteeseen. 

Jukurit jaksoi pysyä aktiivisena ja tyynenä myös ottelun kolmannessa erässä. Tämän johdosta KalPa ei päässyt maalipaikoille erän ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin lähes ollenkaan. Kolmannen erän puolivälissä vieraat saivat huippupaikan, kun maalivahti Salminen makasi jo toimettomana kyljellään, mutta Jukureiden puolustaja Joachim Rohdin pääsi siivoamaan kiekon lähes maaliviivalta. 

Vieraiden päävalmentaja Miettinen oli tänään koko ottelun ajan tuomariston kanssa eri mieltä. Miettinen menetti malttinsa lopullisesti, kun ottelua oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia. KalPa-luotsi paiskoi muun muassa vaihtoaition luukkua raivostuessaan tilanteesta, jossa kotijoukkueelle ei vihelletty rangaistusta.

Tuomaristo sai tilanteesta tarpeekseen, ja heitti Miettisen katsomon puolelle. Tilanteesta aiheutunutta joukkuerangaistusta lähti istumaan Kasper Simontaival

Miettisen sekoilu aiheutti myös ottelun lopullisen ratkaisun. Jukureilla oli ylivoimallaan todellinen halu ratkaista ottelu, ja ratkaisu myös saatiin. Isäntien puolustaja Linus Nässen laukoi ylivoimalla viivalta uran ensimmäisen Liiga-maalinsa, ja lukemat olivat näin jo 4−1. 

nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi. KalPan ahdinko Savon paikalliskamppailuissa jatkui, ja sen pystyi aistimaan myös joukkueesta. KalPa poistui jäältä välittömästi loppusummerin soitua, ja ainoastaan vieraiden Miikka Pitkänen palasi enää takaisin jäälle hakemaan hänelle myönnetyn palkinnon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle