Ilves menetti kolmen maalin johtonsa Kouvolassa – korjasi kuitenkin voiton voittolaukausten jälkeen

Tampereen Ilves menetti avauserässä hankkimansa kolmen maalin johtonsa KooKoota vastaan. Ilves kuitenkin onnistui voittolaukausten jälkeen korjaamaan kaksi pistettä mukaansa Tampereelle.

Ottelu sai vauhdikkaan alun Kouvolassa. Molemmilla joukkueilla oli paikat maalintekoon jo heti ensimmäisillä minuuteilla. Reilun kolmen minuutin kohdalla verkko helähti ottelussa ensimmäisen kerran Oskari Setäsen selän takana, kun Ilveksen puolustaja Jarkko Parikka pääsi laukomaan kiekon KooKoon maaliin. Parikan siirsi kauden seitsemännellä maalilla Ilveksen ottelussa 1–0 -johtoon.

Ilves oli avauserässä todella tehokas. Eemeli Suomi vei vieraat ottelussa jo 2–0 -johtoon. Joukkueen kapteeni ohjasi Simon Johanssonin laukauksen toistamiseen KooKoon maaliin. Syöttöpiste maaliin sai myös Matias Mäntykivi. Hetkeä myöhemmin verkko heilui kolmannen kerran Ilveksen toimesta, kun Nick Baptiste iski Eetu Päkkilän syötöstä vieraat ottelussa 3–0 -johtoon. Tämä riitti Setäselle KooKoon maalilla, ja maalille tilalle tuli Nick Malík.

KooKoon ongelmat jatkuivat, kun se joutui seuraavaksi kestämään vielä Ilveksen ylivoiman. Vieraiden ylivoima oli ollut viime aikoina tuloksellisesti erittäin heikkoa. Koko kaudella tamperelaiset olivat onnistuneet ylivoimalla vain reilun 11 prosentin tehokkuudella, joka on sarjan toiseksi heikointa. Tälläkään kertaa Ilveksen ylivoima ei onnistunut tekemään tulosta, vaan ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 3–0 -numeroissa.

KooKoo nousi peliin mukaan toisessa erässä

KooKoo aloitti toisen erän todella terävästi. Erätauolta tuli jäälle erinomainen kotijoukkue. Vadim Žerenko joutui heti erän alkuun todelliseen laukaussateeseen Ilveksen maalilla.

Palkinnon kotijoukkue sai omasta vahvasta startistaan toiseen erään, kun se onnistui kaventamaan lukemiksi 1–3. Peetro Seppälän rannelaukaus viivalta painui Kasperi Ojantakasesta aina Ilveksen maaliin asti. Seppälä on löytänyt loistavan vireen tehopisteiden valossa, kun puolustaja oli marraskuussa jäänyt vain ainoastaan yhdessä ottelussa ilman tehopistettä.

Heti maalin jälkeen kotijoukkue sai mahdollisuuden hakea kavennusta ylivoimalla, kun vieraiden Leo Lööf komennettiin jäähyaitioon. Sarjan yhdenneksitoista tehokkain ylivoima ei löytänyt vielä tehojaan ensimmäisellä yrityksellään. Vaarallisin paikka tuli alivoimalla pelaavalle Ilvekselle, kun Mäntykivi ampaisi vieraista läpiajoon, mutta tšekkivahti Malík nappasi patjalla tärkeän torjunnan kotijoukkueelle.

KooKoo nousi toisessa erässä jo maalin päähän.Teemu Engberg pääsi ohjaamaan Oskari Mannisen laukauksen maaliin ohi Žerenkon. Engberg sai samalla päätettyä kauden ensimmäisellä osumallaan pitkän 26 ottelua kestäneen maalittoman putkensa.

Kaukana ei ollut KooKoon tasoitusosuma, kun Radek Koblížek pääsi erän viimeisellä minuutilla hyvällä jalalla aina maalipaikalle asti, mutta tšekin laukaus ei löytänyt tietään Ilveksen maaliin.

KooKoo kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Ilves vei voiton

Kolmannessa erässä mentiin kiekonhallinnan osalta samaa tahtia kuin ottelun toisessa erässä. KooKoo hallitsi enemmän joukkueista kiekkoa, mutta erän alkuun oli kuitenkin Ilves lähellä osua ottelussa neljännen kerran. Ensiksi Aleksi Saarelalla oli mainio tilaisuus siirtää vieraat kahden maalin johtoon ottelussa. Heti perään Baptistella oli KooKoon kiekonmenetyksestä mahdollisuus rankaista kotijoukkuetta, mutta Malík kesti kouvolalaisten maalilla molemmat yritykset.

Molemmille joukkueille tarjottiin kertaalleen mahdollisuus pelata kolmannessa erässä ylivoimalla. Ensiksi oli kotijoukkueen vuoro, kun Les Lancaster lähti toista kertaa jäähyaitioon. Heti perään Ilveksellä oli oma mahdollisuus yrittää ylivoimalla, kun KooKoon hyökkääjistä Koblížek vuorostaan lähti istumaan rangaistustaan. Maaleja ei näistä erikoistilanteista kuitenkaan nähty.

Alle kolme minuuttia ennen loppua KooKoo sai kuitenkin haluamansa tasoitusosuman. Sam Lofquist naulasi Joose Antosen syötöstä kouvolalaisten 3–3 -tasoituksen. Maali oli yhdysvaltalaiselle toinen KooKoon riveissä. Puolustaja on pelannut joukkueessa ainoastaan kolme ottelua, ja jokaisessa pelaamassaan ottelussa Lofquist on tehnyt tehopisteen.

Jatkoajalla ei vielä ratkaisua otteluun saatu, vaikka molemmilla oli paikat tehdä voittomaali. Summerin soitua käytiin vielä tarkistamassa mahdollista Ilveksen osumaa, mutta tarkastuksen jälkeen tilanteesta ei tuomittu maalia.

Ilves menetti ottelussa kolmen maalin johtonsa kokonaan, mutta korjasi kuitenkin kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Tamperelaisten sankariksi nousi rankkareilla Lancaster, joka upotti molemmat yrityksensä tyylikkäästi ohi Malíkin.