Pelicans nappasi sarjan piikkipaikan itselleen – voiton takuumiehenä jälleen Patrik Bartošák

Patrik Bartošák päästi selkänsä taakse vain yhden kiekon.
Perjantai-illan kärkikamppailu miteltiin Lahdessa Pelicansin ja Lukon välillä. Vastassa olivat tulikuumet maalivahdit, joista Patrik Bartošák veti tällä kertaa pidemmän korren 35 torjunnan voimin. Pelicans nousi runkosarjan piikkipaikalle 2–1-voitolla.

Kolmessa edellisessä Pelicansin ja Lukon kohtaamisessa maalit ovat menneet tasan 6–6, ja tasaista kamppailua odotettiin tälläkin kertaa.

Ennen ottelua verrattiin kivikovia maalivahteja, kun Patrick Bartošákin torjuntaprosentti oli ennen iltaa 93,08 ja Artjom Zagidulinin 94,12. Maalivahdeista Zagidulinille tapahtui kuitenkin kömmähdys toisessa erässä ja lopulta Pelicans vei koko ottelun maalein 2–1.

Vaikka ensimmäinen erä ei maaleja tarjonnut, oli paikkoja kummallakin joukkueella. Niistä parhaat avautuivat Lukolle, kun Sebastian Repo, Kalle Ervasti ja Linus Nyman pääsivät kukin testaamaan Bartošákin torjuntavirettä. Vauhti oli kova, ja joukkueet näyttivät sen, miksi ne majailivat sarjataulukon sijoilla kaksi ja kolme.

Pelicans pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta, mutta sarjan kolmanneksi paras alivoima selvitti tilanteen kevyesti. Lukko vei hyökkäykset nimiinsä lukemin 26–22, mutta kiekonhallintaprosentit satoivat lahtelaisten laariin.

Zagidulin hölmöili, Pelicans karkasi

Elias Vilén ilahdutti kotiyleisöä viemällä joukkueen johtoon alivoimalla. Zagidulin tuli maaliltaan pitkälle vastaan, huitoi kiekon suoraan Vilénille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin.

Lukko painoi takaiskumaalin jälkeen kovaa päälle, mutta kiekko päätyi vain sivuverkkoihin. Pelicans pystyi myös hyvin tylsyttämään Lukon hyökkäysyritykset, vaikka vierasjoukkue olikin ahkerampi osapuoli laukaisutilastoissa.

Pelicans täydensi erikoistilannetilastojaan, kun Aleks Haatanen napautti maalin edestä kauden toisen maalinsa ylivoimalla. Pelicans-kapteeni Miika Roine saalisti syöttöpisteen myötä uransa 200. tehopisteen Liigassa.

Vierasjoukkue pyöritti vielä erän viimeisillä hetkillä, mutta erätaukosummeri pelasti lahtelaiset.

Bartošák vei maalivahtien kamppailun nimiinsä

Lukko lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemassa. Laukaukset merkittiin raumalaisille toisen erän jälkeen 37–17, mutta tuurikaan ei näyttänyt olevan sinikeltaisten mukana. Bartošák ja Pelicans selvittivät myös Lukon ylivoimapyörityksen, kun Harri Kainulaisen laukaus ei yltänyt tolppaa pidemmälle.

Tunteet kuumenivat ja Lukko pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan. Kavennusmaali syntyi Gabriel Fontainen lavasta kovan maalinedusruuhkan keskeltä ajassa 49.47. Maalin myötä kanadalaishyökkääjä on kolmen maalin maaliputkessa.

Osuman jälkeen peli seisahtui hetkisesti, eikä kiekko meinannut pysyä kummankaan joukkueen hallussa. Raumalaisten laukaukset kimposivat sivurautoihin viimeisellä minuutilla, eikä joukkue pystynyt lopulta nousemaan tasoihin edes ilman maalivahtia pelatessa.

Voiton myötä Pelicans nousi runkosarjan piikkipaikalle pisteellä ohi Ilveksen. Lukon kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla HIFK:ta vastaan, kun vastaavasti Pelicans pelaa seuraavaksi vasta ensi viikon torstaina.