Teemu Erosen rinnalla pelaava Petteri Riihinen on tyytyväinen pakkiparin yhteistyöhön − "Meillä on hyvä kommunikaatio"

LIIGA / Haastattelu
Petteri Riihinen on aloittanut kauden hyvin.
Kuva © Tiia Mahkonen
21-vuotias Petteri Riihinen on tarrannut vahvasti kiinni paikkaan Pelicansin vakiokokoonpanossa.

Pelicans voitti Lukon niukasti perjantai-illan kamppailussa Isku Areenalla lukemin 2−1. Pelicansin puolustaja Petteri Riihinen näki ottelun kamppailuvaateen korkeatasoisena.

− Kyllähän tuo kova kamppailu oli, kaksi kärkijoukkuetta siinä oli, kovaa joutui kamppailemaan ja kiire tuli. 

Lukko loi etenkin avauserässä hyvän määrän maalipaikkoja ja kokonaisuudessaan joukkue pystyi luomaan huomattavasti enemmän paikkoja, mutta Pelicansin maalinsuulla torjunut Patrik Bartošák oli jälleen erinomainen ja joukkue edessä puolusti uhrautuvasti.

− Kyllähän se oli aika ilmiömäinen, päivästä toiseen pystyy pitämään meidät peleissä mukana. Huipputason veskari, loistavaa että se on meillä.

Lukko toteutti prässipelaamistaan etenkin avauserässä erinomaisesti ja sai sitä kautta kiekonriistoja aikaiseksi. Riihisen mukaan avauspelaaminen olikin hankalaa ensimmäiset kaksi erää.

− Ei se ehkä yllättänyt, mutta ei ihan oltu valmiita siihen paineeseen, mikä sieltä tuli. Toisessa erässä oli vähän sama, että ei saatu sitä avauspeliä toimimaan. Kolmannessa erässä sitten oltiin vaan tylyjä ja pystyttiin hoitaa kiekkoa pois omalta alueelta ja puolustamaan omaa maalia.

Riihinen on pelannut tällä kaudella 12 ottelua, joissa on kertynyt pisteet 0+1 ja tehotilasto on plussan puolella. Riihisen vahvuudet on ennen kaikkea puolustus- ja kamppailupelaamisessa. Alivoimavastuutakin saanut puolustaja on pienin, mutta varmoin askelin parantanut peliään.

− Tietynlainen sellainen kiekollinen kehittyminen, että pystyy paineen alla pelaamaan vähän paremmin ja tietty sellainen rentous tullut pelaamiseen että vaikka tulee virheitä, niin pystyy menemään eteenpäin. Jonkin verran virheitä vielä tulee, pitkä prosessi on edessä, mutta kyllä tämä ihan hyvältä näyttää tällä hetkellä.

 Nuorelle puolustajalle ei paljon parempaa pakkiparia voisi toivoa, sillä Riihinen on operoinut suurimman osan kaudesta huippupuolustaja Teemu Erosen kanssa. Riihinen näkee kaksikon yhteispelin toimivan hyvin.

− Kyllähän se kokenut veijari on. Kyllä sieltä paljon tipsejä tulee jos ei joku homma toimi ja meillä on hyvä kommunikaatio siinä kuitenkin. Pystytään keskustelemaan tilanteista, oli se sitten huonoa tai hyvää. Jos on hyvää niin jatketaan samaan malliin ja jos on jotain parannettavaa niin voidaan käydä se ihan rehellisesti läpi ja sanoa toisillemme, että nyt ei tämä ole toiminut.

» Lähetä palautetta toimitukselle