Tappara laukoi kauden ensimmäiset vierasmaalinsa – JYPin masentava kirous jatkui kirvesrintoja vastaan

Christian Heljanko oli yksi Tapparan voiton takuumiehistä.
Perjantai-illan Liiga-kierroksella JYP Isännöi Tapparaa. Kahden ailahtelevasti kautensa aloittaneen joukkueen kohtaaminen päättyi Tapparan selvään voittoon lukemin 5–1.

Tappara lähti Jyväskylään hakemaan kauden ensimmäistä vierasmaalia ja JYP tavoitteli neljättä kotivoittoaan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tapparan voittoon luvuin 5–1.

Maalivahdit eivät olleet avauserässä työllistettyjä

Maaliton avauserä alkoi JYPin vahalla paineella, jonka Tappara pystyi helposti purkamaan ja tasoittamaan kiekonhallintaa. Waltteri Merelän kärsiessä illan ensimmäistä rangaistusta kotijoukkue otti jälleen tahtia itselleen ja pakotti vieraat hakemaan vastahyökkäyksillä maalipaikkoja Topias Leinosen maalille.

Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut saamaan laukauksia maaleja kohti, sillä Leinonen ja Christian Heljanko torjuivat kumpikin erässä neljä kertaa.

Tappara tuuletti kahta vierasmaalia

Katkonaisessa toisessa erässä Tappara tuli kaukaloon isäntiä paremmalla jalalla. JYPin avausminuuttien paras tilanne tuli Tappara-puolustaja Joni Tuulolan virheestä, jonka Tuulola paikkasi ilman mailaakin.

Avauserän tavoin myös toisessa erässä erikoistilanteen jälkeen JYP otti hallintaa, mutta tällä kertaa vain hetkeksi. Erän puolivälin tienoilla Ben Thomas taklasi olkapäällä Joakim Kemeliä päähän ja ainoastaan Geoff Platt sai jatkotilanteesta rangaistuksen.

Tällä erikoistilanteella vieraiden Maksim Matushkin avasi ottelun maalinteon. Kemell selvisi taklauksesta pienellä naarmulla ja pystyi jatkamaan ottelua. Hyökkääjä järjestelikin avausmaalin jälkeiseen vaihtoon jo joukkueelleen tasoitusosumaa.

Kemellille tuomittiin läpiajosta rangaistuslaukaus, kun Patrik Virta huitoi häntä käsille. Nuoren JYP-hyökkääjän harhautukset eivät purreet Heljankoon ja kotijoukkueen maalisarake näytti edelleen nollaa.

Tappara-painoitteisessa erässä Matushkinin lisäksi Leinosen ohitti vieraiden Merelä. Erän loppupuolella JYP sai illan toisen ylivoimansa, mutta tehottomuus koitui jälleen kohtaloksi.

Tappara höllensi vauhtiaan

Kolmas kaksikymppinen alkoi JYPin salamamaalilla, kun Josh Teves vippasi Liiga-uran ensimmäisen maalinsa omalta siniviivalta. Tappara kuitenkin hallitsi tämänkin erän alkuminuutteja ja Niko Ojamäki lisäsi Tapparan johtoa ylivoimaosumalla Matushkinin syötöstä.

Ojamäen maalin jälkeen vieraat höllensivät vauhtiaan ja isännät saivat tavoitella kavennusosumaa. Reilu kolme minuuttia ennen päätössummeria Heljangon varusteissa oli häikkää ja Jukka Rautakorpi käytti korjausajan hyväkseen antamalla kotijoukkueen pelaajille vinkkejä parempaan peliin.

JYP-luotsi otti Leinosen pois maalilta, mikä kuitenkin kostautui Petteri Puhakan laukoessa kiekon tyhjään verkkoon. Puhakan maali ei jäänyt erän viimeiseksi, sillä Philip Granath jatkoi jyväskyläisseuran tuskaa. Jori Lehterällä oli jälleen tehokas iltapuhde, kun hän nautiskeli kolme syöttöpistettä illan ottelussa.

JYPin masentava Tappara-kirous jatkuu

JYP on voittanut Tapparan vimeksi varsinaisella peliajalla Jyväskylässä 16. marraskuuta vuonna 2019. Tuolloin sankarina loisti tällä kaudella HIFK-paidassa viilettävä Julius Nättinen yhdellä maalilla ja kolmella syöttöpisteellä.

Tuon ottelun jälkeen joukkueet ovat kohdanneet kymmenen kertaa ennen illan kohtaamista ja JYPin ainoa voitto on nähty keväällä 2021 Tampereella, jolloin JYP nappasi voiton voittomaalikilpailun jälkeen.