Pelicans onnistui katkaisemaan tappioputkensa − Hämeen Herruus Lahteen

LIIGA / Raportti
Lahdessa pelattiin kauden viimeinen kamppailu Hämeen Herruudesta. Pelicans vei ottelun nimiinsä numeroin 5−2. Samalla myös Pelicans pokkasi tämän tittelin ja palkintorahan itselleen.

Lahdessa pelattiin kauden neljäs kamppailu Hämeen herruudesta. Kotijoukkue Pelicans oli napannut kolmesta ottelusta kaksi voittoa, kun HPK oli voittanut vain kertaalleen. Hämeen Herruuden voittanut joukkue saa tittelin, ja pokaalin lisäksi 5 000 euroa juniorityöhön.

HPK tuli illan kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa. Viime ottelussa joukkue kävi hakemassa voiton jatkoajan jälkeen TPS:stä. Pelicans oli puolestaan kolmen ottelun tappioputkessa. Keskiviikkona joukkue kärsi vierastappion Tampereella Tapparalle.

Avauserä Lahdessa oli erittäin tasainen, ja molemmissa päissä oli tilanteita tasaisesti. Ottelun avausmaalia saatiin odotella erän puoliväliin asti. HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Matias Rajaniemi otti rangaistuksen poikittaisesta mailasta. TPS:ää vastaan Jere Innala teki hattutempun, ja Lahdessa hän vastasi HPK:n avausmaalista. Maalia ei kuitenkaan enää laskettu ylivoimamaaliksi, koska Rajaniemen rangaistus ehti päättyä vain viisi sekuntia aiemmin. Hienon syötön maaliin antoi puolustaja Elmeri Eronen.

Kauan ei HPK kerennyt nauttia johtoasemasta. Heti maalin jälkeen Harri Kainulainen komennettiin jäähyaitioon. Sarjan tehokkain ylivoima teki muutaman vaisumman pelin jälkeen maalin ylivoimalla. Veeti Vainion mainiosti syötöstä pääsi Aleks Haatanen laukomaan suoraan syötöstä kiekon ohi HPK:n maalilla pelanneen Eetu Laurikaisen. Syöttöpiste oli Vainion ensimmäinen tehopiste Pelicansin nutussa.

Erän lopussa paras paikka maalintekoon tuli HPK:lle, kun Vainio kadotti omalla alueella kiekon jalkoihinsa. Petri Kontiola pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta Pelicansin maalilla jälleen pelannut Patrik Bartošák selvitti tämän tilanteen puolustuksen avustuksella.

Toisessa erässä edettiin reiluun puoliväliin asti jälleen tasaisissa merkeissä, mutta sen jälkeen Kerho sortui jäähyilyyn. Se kävi kalliiksi, kun Pelicans kävi iskemässä kiekon maaliin peräti kahdesti. Ensiksi Rudolf Červený iski lahtelaiset johtoon kahden miehen ylivoimalla. Aiemmin Cerveny sai ikävän osuman maalin edustalta. Hetken aikaa tšekkiläistä jouduttin hoitamaan vaihtopenkille, mutta Pelicansin onneksi Červený oli jälleen pelikuntoinen, ja kiskaisi ylivoimalla neljännentoista maalinsa tälle kaudelle.

Seuraavaksi osuman nimiinsä sai Iikka Kangasniemi, joka sittenkin pelasi illan kamppailussa. Alkuperäisesti Kangasniemeä ei oltu merkattu illan kokoonpanoon, mutta viime hetkellä hänenkin nimensä löytyi Pelicansin kokoonpanosta. Maalissa oli mukana rutkasti onnea, kun kiekko painui omaan maaliin Innalan mailasta ohi Laurikaisen, joka oli voimaton tähän maaliin. Kahden erän jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 3−1.

Kolmas erä noudatti samaa kaavaa, kuin kaksi aiempaan. Tasaista vääntöä viisi vastaan viisi pelissä. HPK sai erään kaipaamansa kavennuksen, kun Miro Ruokonen ryösti kiekon Pelicans puolustukselta, ja ujutti kiekon maaliin numeroiksi 3−2. Näin HPK oli enää maalin päässä Pelicansista.

Pelicans antoi parilla jäähyllä vielä oljenkorren HPK:lle. Ensiksi liigadebytantti Jerkko Rämö lähti jäähylle estämisestä, ja noin kolme minuuttia ennen loppua Topias Vilén pisti kiekon katsomoon, ja sai siitä kahden minuutin rangaistuksen. 

Kerho  haki lopussa tasoitusta kuudella pelaajalla neljää vastaan. Vilénin istuessa rangaistustaan. Tänään se ei tuottanut tulosta, vaan Antti Tyrväinen pääsi iskemään alivoimalla kiekon tyhjään maaliin. HPK jatkoi ilman  maalivahtia kavennuksen yrittämistä, mutta seuraavaksi oli Miika Roineen vuoro iskeä kiekko tyhjään maaliin. Nämä jäivät lopulta loppunumeroiksi, ja Pelicans kirjasi voiton ottelusta numeroin 5−2.

Näin Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputken, ja samalla myös varmistui lahtelaisten voitto Hämeen Herruudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo