HIFK pysähtyi Kuopiossa muuriin nimeltä Eero Kilpeläinen − KalPa nappasi pisteet tehokkaalla viimeistelyllä

Eero Kilpeläinen oli illan hahmo Kuopion perjantai-illassa.
HIFK hallitsi kaukalon tapahtumia perjantaina Kuopiossa, mutta kotijoukkue teki maalit. KalPa käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja Eero Kilpeläinen pelasi loistavan ottelun kilpipaitojen maalilla. Kamppailu päättyi savolaisten voittoon lukemin 4-0.

KalPa lähti illan kamppailuun kaksi voittoa allaan ja helsinkiläisvieraat puolestaan olivat hävinneet kaksi edellistä vierasotteluaan. Kotijoukkueen maalin suulle palasi Eero Kilpeläinen ja HIFK puolestaan asetti tolppien väliin Niilo Halosen. Molemmat joukkueet olivat napanneet voitot kauden kahdesta aiemmasta keskinäisestä kamppailusta.

HIFK tuli hyvällä sykkeellä avauserään ja se hallitsikin kaukalon tapahtumia selvästi. Hallinnasta huolimatta erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue, kun Aapeli Räsänen survoi kiekon verkon perukoille maalin edestä ylivoimalla. Vieraat haastoivat tilanteen, mutta videotarkastuksen jälkeenkään tuomiota ei muutettu. Kilpeläinen venyi kiekon tielle avauserässä peräti 16 kertaa.

Toisen erän kuva oli hyvin samankaltainen kuin avauserässäkin. HIFK hallitsi peliä ja loi painetta Kilpeläisen maalille, mutta maalinteossa se ei kuitenkaan onnistunut. KalPa sen sijaan kasvatti johtoaan kahdella osumalla, kun ensin Benjamin Korhonen ohitti Halosen rannelaukauksella ja muutamaa minuuttia myöhemmin Henri Knuutinen karkasi alivoimalla läpiajoon eikä erehtynyt. Korhoselle, 19, maali oli uran ensimmäinen Liigassa. HIFK-vahti Haloselle ei kirjattu toisessa erässä yhtään torjuntaa, joten kotijoukkueen maalipaikkojen hyödyntämistä voisi sanoa vähintäänkin tehokkaaksi.

Knuutinen oli osunut viimeksi kaksi kautta sitten. Liiga-uralla maali oli kolmas, ja kaikki ovat syntyneet HIFK:ta vastaan.

Seitsemän torjuntaa ja kolme päästettyä maalia kahteen erään riittivät päättämään Halosen iltapuhteen, sillä maalin suulle luisteli kolmanteen erään Frans Tuohimaa. Illan lopullinen ratkaisu nähtiin heti kolmannen erän alussa, kun Kai Kantola vei kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle ylivoimaosumallaan. HIFK jatkoi painostustaan loppuun asti, mutta Kilpeläistä se ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan kertaakaan. Kokeneelle maalivahdille kertyi lopulta illan aikana 32 torjuntaa.

KalPa nousi voitollaan ainakin tilapäisesti sarjataulukossa peräti kolmannelle sijalle. HIFK puolestaan jatkaa kuudennella sijalla.

Lisätty tieto Knuutisen aikaisemmista maaleista klo 21.05.