Kauden ensimmäiset osumat takasivat Kärppien voiton - Dufva avautui otteluohjelmasta

LIIGA / Raportti
Joona Huttula onnistui pitkästä aikaa maalinteossa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Pudotuspeliviivan tuntumassa kamppailevat Sport ja Kärpät taistelivat pisteistä Vaasassa. Vierasjoukkue vei täyden potin 2−0-voitolla. Maalintekijöinä nähtiin oudommat nimet.

Kärppien molemmista maaleista vastasivat pelaajat, joille osumat olivat kauden ensimmäisiä. Avausmaalin tehnyt Joona Huttula oli osunut Liigassa viimeksi kolme vuotta sitten. Jari Sailion edellinen osuma oli viime kauden lopulta.

- Emme ole saaneet tasapuolisia lähtökohtia. Todella kova kahdeksan päivää, kun toiset pelaavat 2−3 peliä, toiset viisi, Sportin päävalmentaja Risto Dufva valitteli otteluruuhkaa.

Ennen Sailion tyhjiin viimeistelemää osumaa Roope Talajalla oli hyvä paikka tasoittaa peli, mutta hän oli huolimaton maalin edessä, ja kauden ensimmäisen nollapelinsä pelanut Patrik Rybar oli edessä. Mika Pyörälä ehti apuun taklaamaan Talajan, kun tämä tavoitteli irtokiekkoa.

Huttulalle ottelun avausosuma

Kokonaisuudessaan varsin rauhallisen ottelun avausmaali syntyi avauserässä, kun kulmakamppailun jälkeen Joona Huttula voitti hyökkäysalueella irtokiekossa Jonne Virtasen, nousi potkuja eteenpäin ja laukoi kiekon ohi Niko Hovisen.

Sportilla oli erän aikana kaksi ylivoimaa, joista varsinkin jälkimmäisen aikana peli pyöri vahvasti Kärppien päädyssä. Sailion johtamana Kärppien alivoima kesti. Kärppien ylivoima oli vaikeampaa. Erän viimeisellä minuutilla 300. Liiga-pistettään jahdannut Juhamatti Aaltonen kilautteli maalirautoja, mutta erätauolle mentiin 0−1-tilanteessa.

Toisessa erässä tilanteet olivat vähissä varsinkin kotijoukkue Sportilla. Lähimpänä maalintekoa oli Kärppien Pyörälä, mutta Niko Hovinen venyi hienosti laukauksen eteen.

Sport nosti aktiivisuuttaan kolmanteen erään, ja loi heti erän alkuun tekopaikkoja. Tahti kuitenkin rauhoittui vähitellen erän edetessä kohti puoliväliä, vaikka Sport pääsikin ylivoimalle Huttulan rangaistuksen myötä.

Vaasalaisryhmä ei tasoituksessa onnistunut, ja Kärpät nousi takaisin pudotuspeliviivan päälle. Oululaiset ovat tosin pelanneet viisi ottelua vaasalaisia vähemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo